algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

La banda desarticulada introduïa quilos de cocaïna des de República Dominicana

L'Equip contra el Crim Organitzat des de l'octubre anava darrere dels seus moviments

56826
L'operació es desenvolupà a Palma i a Manacor.

La Guàrdia Civil des del mes d'octubre anava darerre dels moviments de l'organització de narcotraficants desarticulada dimarts a Palma i a Manacor. La xarxa, formada per dominicans i colombians, rebia la cocaïna de la República Dominicana.L'espectacular desenllaç de l'operació Iuca fou el resultat d'una investigació que s'inicià a Palma el passat mes d'octubre, quan l'ECO (Equip contra el Crim Organitzat) de la Guàrdia Civil detectà que una banda de colombians i dominicans rebien quilos de cocaïna des de la República Dominicana.

La xarxa introduïa la substància en dobles fons de maletes i no recorria al procediment habitual d'altres bandes d'utilitzar «correus» (individus que cobren per posar-se la droga al seu cos). Els paquets arribaven a l'aeroport de Son Sant Joan i eren recollits pels sud-americans. A partir d'allà, donaven dues sortides a la cocaïna: s'adulterava per a la venda posterior a detallistes o es distribuïa en quantitats majors a grups organitzats.

El gener passat una passatgera fou interceptada a Barajas amb 1'8 quilograms de cocaïna a la maleta. Procedia de la República Dominicana i la seva destinació era Son Sant Joan. El cèrcol es va anar estrenyent sobre l'organització, que fou sotmesa a un discret seguiment als seus pisos francs del carrer Marinero Moll Duniach, Isaac Albéniz, Magallanes, Rei Jaume II (a Manacor), Dámaso Calvet i Bernat de Santa Eugènia (edifici Impala II de Cala Major). Els dominicans i colombians distribuïen la droga a la plaça Gomila i a Porto Pi i també una part de la cocaïna arribava a Manacor.

A l'operació Iuca s'han detingut deu sospitosos: cinc homes i cinc dones, que gairebé amb tota seguretat seran posats a disposició judicial avui dematí. La investigació no ha finalitzat i és possible que es duguin a terme noves detencions, segons va informar ahir l'Oficina Perifèrica de Comunicació (OPC) de la Comandància palmesana. En els set escorcolls duits a terme "sis a Palma i un a Manacor" es varen intervenir 400 grams de cocaïna, dos quilos i mig de substància per tallar la droga, 22.000 euros procedents de la venda d'estupefaents, balances i efectes electrònics procedents de robatoris. Els investigadors de l'ECO estan analitzant els discs durs dels ordinadors precintats, com també algunes agendes amb anotacions d'interès.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.