algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.91°

El Consell creu que la llicència del Guix és nul·la perquè no passà per Patrimoni

La suposada irregularitat evitaria pagar indemnitzacions quan se'n redueixi el volum

80366
Imatge del Guix, a Escorca, una urbanització ara aturada pel Consell de Mallorca.

El Consell de Mallorca considera que la llicència concedida l'any 2006 per l'Ajuntament d'Escorca (PP) a la urbanització del Guix, amb més de 700 places de plurifamiliars, és nul·la de ple dret i, per tant, no hauria de pagar indemnitzacions als promotors si la redimensiona amb menys volum, tal com té previst. Segons el Consell, com que la zona està inclosa dins el Paratge Pintoresc de la serra de Tramuntana, aprovat l'any 1973, necessita un pla especial de protecció i reforma interior propi per poder desenvolupar-se urbanísticament. Fins que no en disposi, les llicències que doni l'Ajuntament han de tenir el vistiplau de Patrimoni del Consell, fet que no succeí amb el Guix.

La urbanització es troba actualment afectada per la suspensió cautelar de sis mesos aprovada pel Consell. La intenció de la institució no seria tant eliminar-la com redimensionar-la, passant de plurifami- liars a unifamiliars i, per tant, rebaixar-ne l'impacte. En aquest sentit, pensa fer passes per posar de manifest la suposada irregularitat de la llicència perquè així evitaria pagar indemnitzacions.

La tesi fou apuntada per diverses fonts de la institució i de les formacions del Pacte en el transcurs de la reunió de la Comissió de Patrimoni, en la qual es va aprovar el Pla especial de protecció i reforma interior de Lluc, a Escorca, el planejament específic d'aquest nucli que ara permet que s'hi puguin autoritzar llicències. De tota manera, segons ressaltà el portaveu del PP, Jaume Font, el pla aprovat no preveu nous habitatges en aquest nucli governat pel PP i només permet actuacions relacionades amb el lleure i «la fe». La consellera del Territori, Maria Lluïsa Dubón (PSIB), qüestionà la necessitat de fer més cases a Escorca perquè en els darrers cinc anys només hi ha hagut sis naixements. Antoni Alorda (Bloc) afegí que Escorca no necessita crear més pobles.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.