algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
16°

Educació anuncia que farà tretze noves escoles i instituts el 2008

La consellera Galmés afirma que hi destinarà una partida especial de 40 milions

74124
El Col·legi Públic de Binissalem és un dels que Galmés confirmà que està col·lapsat.

La Conselleria d'Educació i Cultura dedicarà 56 milions d'euros a la construcció de 13 nous centres escolars i a més d'una trentena d'actuacions d'obres de remodelació i ampliació a altres centres al llarg de 2008. Segons reconegué la consellera Bàrbara Galmés, durant la seva compareixença davant la Comissió d'Hisenda del Parlament, «les mancances d'infraestructures educatives que pateixen les Illes», han motivat el disseny d'un Pla d'inversions plurianuals que per al 2008 serà de 40 milions per a la construcció de centres.

Aquesta quantitat no és inclosa a cap partida pressupostària i s'aconseguirà mitjançant diverses fórmules financeres i se sumaran als 16 milions d'inversió real de què disposarà l'IBISEC pel pròxim any.Els nous centres es duran a terme per cobrir les deficiències de places en tres eixos: el corredor Palma-Pollença, on és prevista la construcció de col·legis a Binissalem i d'un IES a Alcúdia, entre altres; a zones costaneres com Sóller, Son Servera o Llucmajor, i en localitats que tenen les seves infraestructures educatives totalment obsoletes o saturades com és el cas de Vilafranca i Manacor. També es construiran nous col·legis a Eivissa Vila i a Sant Antoni.

Galmés explicà que el pressupost total del seu departament per al 2008 puja als 801'8 milions, un 15'38% més que l'any anterior. La portaveu del PP a la Comissió, Carme Feliu, pressionà Galmés perquè explicàs «quines fórmules financeres s'aplicaran per aconseguir els 40 milions», a l'hora que assegurà que «no surten els comptes per dir a terme tot el que aquest departament s'ha compromès a fer».

La consellera desglossà les partides pressupostàries del seu departament, que inclouen 3 milions d'euros per la potenciació de l'educació de 0 a 3 anys, 1'5 milions pel Pla de potenciació de la tercera llengua i uns altres 1'5 milions pels ajuts a les famílies per a la compra dels llibres de text, entre altres mesures novedoses. La consellera es referí al deute heretat de l'anterior etapa, davant de les crítiques de l'oposició, que l'increment del pressupost no és suficient per fer front als reptes i necessitats de l'educació.

La Direcció General de Personal Docent assumeix el 73'6% del pressupost del departament, 590'4 milions, dels quals 448'6 milions es destinaran al pagament dels docents de la xarxa pública i 140'2 milions als de l'ensenyament concertat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.