nubes dispersas
  • Màx: 15°
  • Mín: 11°
11°

Territori i habitatge se situen al centre del debat que s'inicia avui

L'Executiu aprovarà el decret de mesures urgents aquest divendres

El debat anual sobre l'orientació política general del Govern, més conegut com el de l'Estat de l'Autonomia, començarà avui matí al Parlament amb la intervenció del president Francesc Antich. Del seu discurs s'espera concreció sobre els projectes i pactes socials anunciats per a aquesta legislatura, si bé la materialització de com fer possible la protecció del territori amb la construcció de milers d'habitatges assequibles se situa com un dels punts centrals d'un debat que s'allargarà fins dijous. El binomi 'territori habitatge' és objecte de discussió entre els mateixos partits que integren el Pacte. Tant el president Antich com els diferents grups parlamentaris hauran d'expressar quina és la seva posició concreta sobre projectes anunciats com els de la llei del sòl, de l'habitatge, o el decret llei de mesures urgents en protecció del territori que el Govern pretén aprovar aquest divendres.

Sobre aquest decret, l'Executiu ja ha arribat a un acord amb els consells de Mallorca i Eivissa per incloure una dotzena de desclassificacions d'urbanitzacions previstes a llocs d'especial interès natural. També es derogaran les excepcions urbanístiques aprovades pel Govern Matas durant la passada legislatura i es paralitzarà la construcció de nous ports esportius i camps de golf amb oferta residencials fins que es modifiquin les corresponents lleis. L'anunci fet pel conseller Carbonero per promoure la construcció d'habitatges socials en sòl rústic i permetre un augment de l'edificabilitat haurà de ser aclarit avui per Antich. El Bloc ha mostrat la seva oposició a l'aprofitament generalitzat de les àrees de creixement previstes en els plans territorials insulars i apunta a apostar per això només amb un consens per a actuacions molts concretes. El PP ha anunciat que aprofitarà aquesta qüestió per posar en dubte les intencions proteccionistes del Pacte i demanarà explicacions sobre les modificacions dels plans territorials que això pot implicar, competència dels consells insulars.

Per la seva banda, UM vol fer valer en matèria d'habitatge el seu avantprojecte de llei del sòl -retirat després d'una polèmica pel procediment emprat- perquè sigui el document bàsic per treure endavant el projecte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.