algo de nubes
  • Màx: 20.39°
  • Mín: 12.82°
20°

El Consell protegirà l'església i els seus voltants i impedirà que s'hi edifiqui

La declaració de Bé d'Interès Cultural impossibilita que es facin els 32 habitatges prevists

65680
Després de més d'un any d'incertesa, finalment aquest paisatge quedarà protegit.

La Comissió Insular de Patrimoni té previst protegir, en breu, l'església de Santa Margalida i el seus voltants, impossibilitant així de manera definitiva la construcció dels 32 habitatges prevists davall del irador de l'església. El projecte per a la construcció de l'edifici de 32 habitatges du més d'un any a l'àrea d'Urbanisme de l'Ajuntament de Santa Margalida, pendent de la concessió o denegació de la pertinent llicència d'obra. I és que el solar en qüestió (propietat de Miquel i José Monjo Estelrich, germans del portaveu d'UM, Joan Monjo) està qualificat com a sòl urbà des de l'any 1986.

La Ponència Tècnica de Patrimoni té previst reunir-se el proper dilluns, per informar a favor de la declaració de Bé d'Interès Cultural de l'església i els seus voltants. Segons ha sabut Diari de Balears, l'equip de govern de Santa Margalida (PP-CPU) va sol·licitar en una visita recent a la consellera d'Ordenació del Territori, Maria Lluïsa Dubón, (PSOE), que protegís l'església i el seu entorn per paralitzar la construcció de l'edifici de plurifamiliars al solar de 1.633 metres quadrats, situat just sota el mirador de l'església de Santa Margalida. El Departament de Territori va traslladar la petició a la Conselleria de Cultura i Patrimoni que dirigeix Joana Lluïsa Mascaró (BLOC), que és la que finalment donarà el vistiplau a la petició.

Aquesta és la segona decisió que pren el nou equip de la Conselleria de Patrimoni del Consell amb repercussions immediates en l'urbanisme de Santa Margalida, i és que els informes de Patrimoni van ser determinants fa unes setmanes,per denegar l'interès general per a la construcció del camp de golf previst a la finca de Son Real. En el cas de la protecció del solar situat davall del mirador de l'església de Santa Margalida, la declaració de Bé d'Interès Cultural (BIC) comportarà probablement indemnitzacions milionàries, en tractar-se de sòl urbà consolidat des de l'any 1986. Falta determinar encara qui assumirà el cost econòmic si els propietaris reclamen.

La declaració de l'església de Santa Margalida com a BIC no és una idea nova. Fa un any, el portaveu dels Independents, Antoni Reus, registrà una proposta a l'Ajuntament de Santa Margalida per instar el Consell a la declaració de BIC, però la seva proposta no arribà a debatre's perquè l'equip de govern (PP-CPU) no la inclogué a l'ordre del dia de cap ple, i quan Reus la presentà per via d'urgència votaren en contra de dita urgència.

Antoni Reus valorà ahir molt positivament la notícia de la imminent declaració de BIC i recordà que el catàleg de patrimoni del municipi no ha estat encara aprovat de manera definitiva i per això denuncia que «el patrimoni de Santa Margalida passa per una situació molt preocupant que s'hauria de resoldre d'una manera més ràpida».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.