algo de nubes
  • Màx: 20.15°
  • Mín: 13.46°
19°

Les ventades fan malbé hivernacles i arrabassen ametlers i garrovers

Les patronals agràries alerten de pèrdues a Sant Jordi i al Raiguer

Nombrosos desperfectes a hivernacles i arbres, sobretot ametlers i garrovers, arrabassats són els principals desperfectes que el temporal provocà ahir al camp.

Es calcula que a alguns pobles de la comarca del Raiguer, com són Marratxí, Santa Maria, Lloseta, Santa Maria del Camí, Selva o Campanet, les ventades podrien haver arrabassat fins a un vint per cent dels arbres de fruits secs.

El fet que el vent es produís just després dels forts ruixats, provocà que els arbres desarrelassin amb molta facilitat.
El vent també tomà els plàstics de nombrosos hivernacles de verdura i hortalissa del prat de Sant Jordi i d'alguns indrets de Marratxí.El altres llocs del municipi de Palma, on el calabruix caigué amb força, provocà grans danys a arbres fruiters, com és el cas dels horts de tarongers que hi ha a Son Sardina.

Així i tot, els representants d'Unió de Pagesos i Asaja coincidiren ahir que els mals haguessin pogut ésser majors.«Si aquestes pluges haguessin tingut lloc fa un mes haurien fet perdre gran part de la producció del raïm i de les ametles i garroves», digué Biel Torrens, secretari d'Unió de Pagesos.

«Com que el mal temps es localitzà en l'eix que va de Palma a Alcúdia, passà de llarg per algunes zones, on la catàstrofe gairebé no és coneixedora, com és tot el Migjorn de Mallorca», assegurà Biel Company d'Asaja.Pel que fa a la ramaderia, la tempesta causà desperfectes en algunes estructures per als ramats. Porxades, barraques, paises i altres estructures, que serveixen de recer per a les guardes d'ovelles, patiren algun tipus de desperfectes, com són parets tomades, marges esbaldregats, teulades arrabassades.

Per tot això, els sindicats agraris demanen una immediata avaluació dels danys per part de la Conselleria per poder emprendre mesures urgents a les explotacions afectades.En una finca de la Real, un cavall morí desagnat per mor que un cimal d'un arbre li pegà damunt una cama. Algú intentà estroncar-li la ferida amb un mètode rudimentari però, al final, la bístia morí.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.