cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 24°
24°

Els prínceps inauguren el nou edifici del centre Sant Joan de Déu

La visita reuní autoritats de l'Illa i representants del món sanitari

88434

Prínceps i autoritats realitzaren un recorregut per les noves instal·lacions, on parlaren amb malalts ingressats, familiars i treballadors del centre.

Els prínceps d'Astúries inauguraren ahir el nou edifici de l'hospital Sant Joan de Déu de Palma.Quan eren les dotze del migdia, el president del Govern, Francesc Antich, rebé Felip i Letícia a l'entrada del centre. Els prínceps saludaren totes les autoritats que els esperaven, juntament amb un centenar de curiosos que s'hi havien acostat per veure la cerimònia, alguns dels quals cridaven coses com ara «'Felipe, guapo!».Una vegada que els prínceps eren dins del centre, el director gerent del centre, el doctor Joan Carulla, els explicà mitjançant una maqueta detalls de l'ampliació. Seguidament, Felip, Letízia i les autoritats recorregueren la zona de rehabilitació, que disposa de l'única piscina d'hidroteràpia de Mallorca destinada a tasques de rehabilitació, el gimnàs, la sala per als pacients amb danys cerebrals i les sales d'intervencions.

Durant tot el recorregut per les diferents zones, tant Felip com Letícia saludaren i parlaren amb els pacients ingressats en el centre, als quals desitjaren una ràpida recuperació, segons l'agència Efe.Un dels moments més emotius es visqué a les tres plantes d'hospitalització. Allà, els pacients i els seus familiars esperaren a les portes de les habitacions per saludar i fer-se una foto amb els prínceps.

Durant tot el recorregut, els prínceps encoratjaren les persones que tenen cura dels seus familiars. Altres de les zones visitades foren els tres nous quiròfans situats a l'edifici antic del centre, i després d'això signaren en els llibre d'honor i descobriren una placa honorífica.A més d'Antich, a l'acte hi foren presents el delegat del Govern, Ramon Socias; la presidenta del Parlament, Maria Antònia Munar; la batlessa de Palma, Aina Calvo; la presidenta del Consell, Francina Armengol; i els consellers de Salut i Afers Socials, Vinceç Thomas i Fina Santiago. També hi anaren el comandant general, José Emilio Roldán; el bisbe de Mallorca, Jesús Murgi; la rectora de la Universitat, Montserrat Casas; i el germà Pascual Piles, superior provincial de l'Orde Hospitalari.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.