nubes dispersas
  • Màx: 18.17°
  • Mín: 8.69°
18°

Esquerra proposarà que Madrid cofinanci les obres de l'hospital

El Consell no es planteja «per ara» augmentar la protecció de la Real

El diputat d'Esquerra a Madrid, Joan Puig, ha anunciat que presentarà una esmena als Pressuposts Generals de l'estat perquè el Govern socialista de Madrid cofinanci les obres del nou hospital de referència a Son Dureta.

Puig proposarà que Madrid enviï al Govern balear tres anualitats de 50 milions d'euros «per poder fer front a les indemnitzacions per no fer l'hospital a Son Espases i afrontar la reforma de Son Dureta, com a part del dèficit sanitari que pateixen històricament les Balears». El diputat apuntà que «el PSOE ha de complir les seves promeses i no perdre la credibilitat».

Del seu costat, el conseller de Presidència del Consell de Mallorca, Cosme Bonet, subratllà ahir que la institució insular no es planteja «de moment» augmentar el nivell de protecció del monestir de la Real de Bé d'Interès Cultural en categoria de monument a Bé d'Interès Cultural en categoria de conjunt, fet que impediria la construcció de l'hospital de Son Espases.

En declaracions després de presentar el concert de Santiago Auserón al Teatre Principal de Palma, Bonet va manifestar que el Consell espera el que determinin els tècnics del Departament de Patrimoni, respecte a la presència de restes arqueològiques als terrenys en els quals es van començar les obres de l'esmentat hospital.

El conseller va remarcar que per ara, la institució presidida per Francina Armengol «no es planteja res més, per la qual cosa espera que els tècnics facin el seu treball sense donar-los, evidentment, cap direcció política» i, a partir de llavors, va dir que ja es veurà la decisió que adoptarà el Consell.

D'altra banda, va recordar que l'administració insular «ja va fer en el seu moment el que havia de fer per protegir les restes arqueològiques descobertes als terrenys de la Real», amb referència a la decisió de paralitzar en «un 51 per cent» el projecte impulsat per l'expresident del Govern Jaume Matas.

Quan va ser demanat per la manifestació de divendres, en què 300 persones es van concentrar davant el Consolat de Mar per exigir a l'Executiu d'Antich que no decebi» els ciutadans de les Balears construint l'hospital de Son Espases, Bonet va asseverar que els ciutadans estan «en el seu ple dret» d'expressar la seva opinió.

En aquesta línia, Bonet va recalcar que una delegació dels manifestants van ser rebuts pel secretari del president del Govern, Bartomeu Llinás, i el director general de Coordinació de l'Executiu, Juan Antonio Santos, a fi d'«escoltar les seves demandes», que«tindran la seva influència en la decisió final».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.