algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Uns 65 solars «negres» acumulen fems

Sa Indioteria, Son Rapinya i s'Olivaret són els punts més «incontrolats» detectats el 2007

A Palma hi ha 65 solars «incontrolats» que acumulen fems. Són els punts «negres» de la capital, les zones utilitzades com abocadors on s'hi llancen tot tipus de residus, electrodomèstics, armaris, rodes de vehicles, ferralles, deixalles... Entre aquests hi ha el de Bonanova, Estadi Balear, Son Rapinya, Na Burguesa, Can Pastilla Coll d'en Rabassa, Son Rapinya... Aquestes zones, inevitablement, conviuen amb els ciutadans i generen problemes higiènics per la proliferació d'animals als voltants, a la vegada que suposen un greu atemptat contra el medi ambient.

En aquests set primers mesos del 2007 l'àrea de Sanitat de l'Ajuntament de Palma ja ha obert 3 expedients a solars ubicats a sa Indioteria, Son Rapinya i s'Olivera. La funció dels controladors mediambientals d'Emaya és precisament aquesta: detectar quants solars amb enderrocs hi ha a Palma, ja siguin de titularitat municipal o privada i en aquest darrer cas, obligar els propietaris a netejar-los. El consistori obrí el 2006 uns 69 expedients, 34 dels quals per denúncies d'Emaya, 18 per denúncies de la Policia Local, 6 per denúncies de particulars i 11 que han estat presentades per altres departaments municipals. En tots ells s'hi acumularen més de 3.400 tones de brutor. Malgrat que molts d'aquest indrets no són solar precintables, aquests abocaments els fan empreses amb camions. La solució és vigilar, multar les empreses que fan els abocaments i dificultar l'accés de vehicles. Només entre el Polígon de Can Valero, Son Flo i Son Moix ja comptabilitzen més de 20.000 metres quadrats coberts de fems, tot i que en aquests dos darrers emplaçaments ja s'hi ha fet net i s'hi ha tancat l'accés dels vehicles.

Un troç de camp que envolta la ciutat i que seria ideal per passejar s'ha convertit en un lloc contaminat i lesiu per al medi ambient: com el Clot de l'infern a s'Arenal, ja denunciat en el seu moment per l'actual coalisió del BLOC durant el mandat de Catalina Cirer.En aquests moments Emaya té una brigada de neteja especial formada per tres operaris amb minipala i dos camions. També disposa de personal que s'encarrega de visualitzar l'estat de solars i informar de l'existència de fems o d'altres restes, tal com exigeix el protocol. En el cas que no es trobi el propietari, Emaya subsidiàriament i amb autorització judicial ha de netejar la zona.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.