algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
15°

Imputen el propietari de la funerària per un delicte contra la salut pública

L'empresari alemany de Porreres quedà en llibertat amb càrrecs després de declarar

74824
La Guàrdia Civil va descobrir dimecres un cadàver en descomposició al recinte il·legal que pertanyia a la funerària.

J.J. / J.M.S. Porreres.
El metge forense alemany que muntà la funerària La Paloma Blanca, a Porreres, és acusat d'un delicte contra la salut pública, després de l'escorcoll efectuat dimecres per la Guàrdia Civil a les instal·lacions, on els agents descobriren un cadàver en descomposició. L'empresari fou traslladat aquell mateix horabaixa a les dependències de la Comandància de la Guàrdia Civil, al carrer de Manuel Azaña de Palma, on prestà declaració davant la Policia Judicial fins a la nit, moment en què quedà en llibertat amb càrrecs. Segons pareix, l'imputat negà qualsevol irregularitat del negoci, però la Benemèrita l'acusa d'un delicte contra la salut pública.

El batle de Porreres, Joan Sastre, anuncià ahir que demanarà la inhabilitació del metge forense alemany, ja que la funerària ha quedat precintada. Dos inspectors de Sanitat visitaran aquestes instal·lacions i n'emetran un informe durant els pròxims dies. La dada que ha cridat més l'atenció dels investigadors és que els cadàvers es conservassin en una espècie de cambra frigorífica que, en realitat, no tenia les condicions necessàries per a aquest fi. De fet, el cos d'un estranger es descomponia precisament per aquestes deficiències tècniques de l'habitacle. L'home morí el dia 28 de maig, per causes naturals, i La Paloma Blanca s'encarregà de retirar-ne les restes mortals. La mateixa funerària ha estat denunciada aquesta setmana per la «pèrdua» un cadàver.

Ahir, es comentava molt a Porreres la notícia de l'escorcoll policíac de la funerària pirata, i alguns veïns asseguraven que «sabíem que hi passava qualque cosa rara. Aquí, a Porreres, tenim la funerària oficial i aquesta feia coses molt rares». Un dels residents del carrer de l'Almoina declarà que des de la seva casa veia com entraven i treien cossos sense vida. La situació era molt desagradable per a ell i per a la seva família, «perquè vèiem els morts des del menjador», assegurà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.