algo de nubes
  • Màx: 27°
  • Mín: 20°
24°

El PSOE demana mesures per frenar la contaminació del paisatge urbà

Els socialistes creuen que l'actual normativa és insuficient per aturar-ho

El grup municipal del PSOE a l'Ajuntament de Palma ha anunciat que en el proper ple de dia 29 té previst instar l'equip de govern a prendre mesures contra la «contaminació» del paisatge urbà.

La regidora socialista Icíar Miranda creu que l'actual normativa urbanística es mostra totalment insuficient per aturar un procés de degradació que afecta a tots els immobles de la ciutat i que és causat tant per la presència d'antenes, parabòliques i alarmes, entre altres elements que distorsionen el conjunt del paisatge, com per l'escàs respecte al patrimoni arqueològic i arquitectònic. En aquest sentit, Miranda posà com a exemple la destrucció del pont del tren i els problemes sorgits arran de l'aparició de restes arqueològiques a les obres de l'aparcament d'Antoni Maura.

Quant al concepte de «paisatge urbà», Icíar Miranda explicà que «està constituït pel conjunt d'elements naturals o culturals, públics o privats, temporals o permanents, de caràcter sensorial que configuren una determinada imatge de la ciutat. Són, per tant, elements d'aquest entorn les construccions -sobretot, aquelles que integren el patrimoni cultural-, els espais públics, els lliures d'edificis i l'espai aeri».

La regidora socialista assegura haver pres el concepte d'una experiència semblant desenvolupada per l'Ajuntament de Barcelona. «Si observam les nostres ciutats veurem que l'harmonia del paisatge urbà es veu trencada tant per la contaminació dels elements que el configuren com per l'ús que en fa el ciutadà». Així, els agents potencialment contaminants són tots aquells que afecten la percepció visual, l'estètica i la seguretat ciutadana.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.