cielo claro
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
25°

Un camió bolca la càrrega de 18 tones de guix a l'inici de l'autopista de l'Arenal

El sinistre provoca retencions per la gran quantitat de material escampat en terra

La corba d'accés a la via de cintura des de l'inici de l'autopista de l'Arenal, davant la fàbrica de ciment Cemex, s'ha convertit en un punt negre important. Ahir un camió carregat amb 18 tones de guix en pols en perdé una part, que s'escampà per la via i causà retencions de trànsit.

A la una de l'horabaixa un camió de la marca Renault, carregat amb centenars de sacs que contenien guix en pols, enfilà l'autopista de l'Arenal, a l'altura del Portitxol. Avançà per aquell tram i prengué la desviació cap a la via de cintura. Es tracta d'una volta molt tancada, que ha ocasionat molts de problemes sobretot als camioners i, en el moment que el vehicle pesant hi girà, gran part de la seva càrrega caigué i s'escampà un centenar de metres.

El conductor en sortí il·lès i aturà el camió en un punt on era visible, per evitar possibles accidents. Baixà i, en veure l'estat de la calçada, telefonà per explicar el que havia succeït. Minuts després hi arribaren membres del personal d'Obres Públiques del Consell, que avaluaren la situació. A continuació, s'hi presentà el subsector de Trànsit de la Guàrdia Civil, que regulà el trànsit perquè les retencions no s'agreujassin. Es posaren senyals abans del revolt per advertir els conductors del perill, i el personal que començà a retirar els sacs duia guardapits reflectors. La majoria dels sacs s'havia obert i el guix s'anava estenent, escampat pel vent.

Aquest diari es posà en contacte amb l'empresa propietària del camió, i el seu responsable explicà que els perjudicis econòmics eren escassos, perquè els sacs d'aquell material «no són gaire cars». Així mateix, comentà que el material escampat es retirà d'aquella corba amb celeritat, amb la qual cosa s'hi pogueren evitar més problemes.

De capvespre, no gaire lluny d'aquell punt quilomètric, concretament a l'altura de la depuradora, un Opel Corsa conduït per una dona, que circulava en sentit a Llucmajor per l'autopista de l'Arenal, s'avarià i quedà aturat al carril ràpid. Els cotxes que anaven darrere hagueren de frenar en sec, cosa que estigué a punt de produir un accident en cadena. La Guàrdia Civil es mobilitzà aviat i els agents empenyeren el cotxe fins a la vorera, on no molestava, mentre altres companys del Cos regulaven el trànsit.

Poc temps després, un altre turisme que circulava per la via de cintura tingué una avaria i s'aturà, encara que aquesta vegada anava pel carril lent i arribà tot d'una a la vorera, per la qual cosa no dificultà gens la circulació.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.