muy nuboso
  • Màx: 26°
  • Mín: 23°
26°

Els bodeguers demostren un any més la bona salut del sector del vi

La torre dels Enagistes acull una exitosa segona tastada local

La bona salut del sector vinícola de Manacor quedà ben demostrada en la II Tastada de Vins Locals. Les bodegues Miquel Gelabert, Toni Gelabert, Pere Seda i Son Sureda Ric hi aportaren devers cinquanta vins, tots d'una qualitat excepcional.

La torre dels Enagistes acollí aquesta segona tastada, que fou un èxit de públic i que superà l'assistència de l'any passat. La combinació de bon vi i de menjar féu de l'indret un lloc prou especial per a aquests tipus d'actes. Hi eren presents el conseller d'Educació del Govern, Francesc Fiol; la directora general de Cultura del Govern, Catalina Sureda; el director general d'Agricultura, Joan Carles Torrens; el batle, Antoni Pastor; i tot un seguit de regidors de la Sala.

Els empresaris destacaren la collita excepcional de 2005, que permetrà la comercialització d'uns vins de qualitat. Joan Carles Torrens remarcà la incorporació de Son Sureda Ric, si bé encara no ha acabat el procés perquè rebi la denominació d'origen. Recordà les línies de promoció que es duen a terme des de la Conselleria d'Agricultura, encaminades a donar a conèixer els vins de la terra i a afavorir-ne el consum.

L'objectiu és promoure el procés de gran producció que hi ha ara a Mallorca, per potenciar la seva comercialització. S'ha de pensar que el vi mallorquí ha de competir a l'Illa amb els procedents de la Rioja o del Penedès, que hi tenen una forta implantació. Per aquest motiu motiu, segons Torrens, «hem de remarcar la importància dels vins d'aquí, que destaquen per la seva qualitat, i per això hem de lluitar per la seva quota de mercat».

Les medalles i els reconeixements internacionals rebuts pels bodeguers mallorquins, i en concret pels manacorins, deixen ben clar el lloc preeminent dels cellers d'aquesta terra.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.