muy nuboso
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
15°

Els vins de Binissalem són els tercers més consumits a Mallorca

Preocupa l'excés de producció, que des de 2001 provoca excedents

E.B.Binissalem.
Els vins de la Denominació d'Origen Binissalem són, després del Rioja, els preferits pels restauradors i hotelers de les Illes, segons un estudi realitzat per la consultora AC Nielsen, els resultats del qual es varen fer públics ahir. Ocupen a més el tercer lloc de vendes a Balears, després del Rioja i el Penedès.

L'estudi, encarregat pel Govern de les Illes Balears, destaca el bon lloc que ocupen els vins de Binissalem al mercat balear, tot i que no duen encara dues dècades al mercat», i recomana que es mantengui l'aposta per la qualitat que tan bé ha funcionat fins ara. Es recomana també ampliar la gamma i varietat de marques i que s'insisteixi a les campanyes de comunicació, publicitat i divulgació.

Tot i els bons resultats dels vins de Balears que creix a un ritme del 5 per cent els darrers anys, preocupa al sector l'excés de producció de raïm, que des de 2001 està provocant excedents.

Així, el president de la Denominació d'Origen Binissalem, Sebastià Roses, explicà que «demanem a les autoritats que facin complir la llei que estableix un límit legal de creixement de la producció de manera que el nombre d'hectàrees de vinya no pot superar el 0,4 per cent».

El director general d'Agricultura, Joan Carles Torrens, confirmà que tot i que ara no se supera aquest límit, el percentatge de vinya ha arribat a ser del 0,38 per cent. Actualment és del 0,16 per cent.

Pel que fa a la comercialització dels vins de Binissalem, l'estudi d'AC Nielsen explica que «el desenvolupament dels vins ha anat en paral·lel amb l'increment de la seva presència als establiments d'alimentació, on els podem trobar pràcticament a la seva totalitat, però sobretot el desenvolupament més significatiu es produeix al sector de la restauració, on els nostres vins només són superats en distribució pels vins de la Rioja».

L'estudi continua dient que «els prescriptors del vi a la restauració trobem que els vins de la D.O. Binissalem són els vins que tenen personalitat i estil propi i que s'adapten a qualsevol situació de consum a més de gaudir d'una bona imatge entre els consumidors».

Els vins de Binissalem i en general tots els de les Balears tenen, segons l'estudi, molt bona acceptació entre els estrangers que visiten Mallorca, especialment entre els turistes alemanys.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.