cielo claro
  • Màx: 28°
  • Mín: 22°
24°

El PSIB acusa Pastor de malbaratar la partida del 0,7% «fent piscines»

Pastor aclareix que els equipaments són per a emigrants discapacitats


El diputat socialista Antoni Diéguez denuncià ahir que la Conselleria d'Immigració i Cooperació està «malbaratant» la partida del 0,7% -que ha d'estar vinculada a projectes solidaris- en la construcció de «gimnasos i piscines» a les cases balears a l'exterior.

Per ventura, el parlamentari ignorava el que hores després assenyalà la consellera, Encarnación Pastor: «Aquests equipaments estan destinats a emigrants amb discapacitats».

Diéguez havia posat com a exemples els 22.000 euros que el Govern ha gastat en un gimnàs cobert amb piscina climatitzada a la Casa balear de Bolívar, que segons la Conselleria beneficiarà persones amb deficiències visuals i problemes de psicomotricitat; i els 18.000 euros que serviran per tancar la piscina enjardinada de la Casa d'Uruguai, també destinada a persones amb discapacitat.

Abans de la intervenció de Diéguez, la seva companya de grup Aina Rado afirmà que l'esmentada Conselleria -creada l'octubre del 2005- ha compert «els pitjors auguris». «Pastor s'ha dedicat a festes, celebracions i viatges a l'exterior... i a fer relacions amb les cases balears en detriment de les actuacions destinades als immigrants que viuen a les Illes», destacà la representant del PSIB.

Rado sosté que el Govern fa servir el departament de Pastor per cercar els vots dels emigrants. Tanmateix, recordà que dels 4 milions que la Conselleria té pressupostats per a la integració d'extracomunitaris, 3,5 els aporta el Govern central.

A continuació, Diéguez completà la crítica assegurant que Pastor «només atén aquells ciutadans que tenen dret a vot». En aquest sentit, advertí que el president del Govern, Jaume Matas, «ara vol fer de manera legal allò que abans feia il·legalment», en referència a la presumpta trama de captació de vots d'emigrants, coneguda com a cas Formentera i desenvolupada entre 1998 i 1999. Per la seva part, Encarnación Pastor lamentà la «mala fe», la «demagògia» i la «ignorància» dels socialistes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.