algo de nubes
  • Màx: 25°
  • Mín: 19°
25°

Inaugurat el pas soterrat

Cabrer negociarà amb Madrid un conveni ferroviari que inclogui el soterrament total

58308
El batle Rotger inaugurà el pas en companyia de centenars de veïns.

Després de gairebé un any d'obres, ahir quedà obert el pas inferior ubicat davall les vies de tren al barri de Crist Rei, a l'altura de l'avinguda les Germanies. La consellera d'Obres Públiques, Mabel Cabrer, i el batle d'Inca, Pere Rotger, acompanyats per centenars de veïns de la barriada, inauguraren ahir aquest accés subterrani, que ha costat gairebé 2 milions d'euros i ha ocasionat nombroses molèsties als comerciants i als residents.

El primer edil aprofità per demanar-ne disculpes personalment a molts dels assistents. «Feia 27 anys que Inca estava dividida per aquest pas. Ha estat una obra difícil, amb discussions amb els veïns, caos circulatori, pols i renou, però avui n'estic orgullós perquè els qui abans la discutien ara em feliciten».

Tant Rotger com Cabrer aclariren que no renuncien al projecte de soterrar el tram de via fèrria que passa per la capital del Raiguer -proposat en el seu moment pel PSOE d'Inca-, si bé indicaren que encara s'ha de concretar i depèn també del finançament que hi aporti Madrid. «Encara no hem tingut cap reunió sobre el conveni en matèria ferroviària amb l'Administració central, però ho demanarem», afirmà la consellera. El batle explicà que, si arribàs aquest finançament, l'àrea esmentada es podria convertir en una zona verda.

L'actuació ja enllestida també ha servit per embellir el final del carrer Francesc de Borja Moll i de l'avinguda del Tren. A més, Cabrer anuncià que Obres Públiques assumirà el del tram aferrat a la via entre el nou pas a nivell i el col·legi públic Ponent. El pas provisional amb barrera que s'instal·là a l'altura del carrer Rafael Alberti es començarà a desmantellar d'aquí a dues setmanes.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.