nubes dispersas
  • Màx: 27°
  • Mín: 22°
26°

Matas diu que no vol perllongar gaire més la seva carrera política

El president també descarta tornar a ser ministre o ocupar càrrecs estatals

Jaume Matas descarta tornar a ser ministre. Més enllà encara, assegura que mai més no ocuparà cap càrrec institucional d'àmbit estatal.

Ben al contrari del que des de fa anys sostenen els seus adversaris, el president del Govern balear, que fou ministre de Medi Ambient, adverteix que ja no té cap tipus d'aspiració política fora de les Illes Balears.

En clau autonòmica, està clar que Matas es tornarà a presentar a la presidència de la comunitat, però a partir d'ahir la seva intenció és no perllongar massa més la seva carrera pública.

L'actual cap de l'Executiu illenc realitzà aquests «anuncis» en «petit comitè», pocs minuts abans de la cloenda de la Convenció del PP i a un parell d'hores del seu viatge oficial a Colòmbia.

Positiu
Matas valorà positivament el conclave popular, ja que, en la seva opinió, «s'ha demostrat que tenim un projecte alternatiu i uns posicionaments clars, no només en qüestions territorials o de política antiterrorista, sinó també pel que fa a matèria de serveis socials o immigració», manifestà el president del Govern abans de definir la seva formació com una organització «plural». Per cert, dins aquesta pluralitat, Matas considera que el PP balear representa l'ala més moderada del partit.

El president de l'Executiu autonòmic també atribueix aquesta moderació a Mariano Rajoy, «que és qui marca els continguts i la línia política del Partit Popular». D'aquesta manera, Matas volia contrarestar les teories i els comentaris que apunten que la Convenció no ha servit per centrar el PP, tal com suposadament es pretenia.

Ecotaxa
Interrogat per la recent renúncia del PSIB a l'ecotaxa, el president balear la qualificà com «una gran notícia».

«Tot i que arriba tard, crec que és bo que els socialistes de les Illes se centrin... També és una bona notícia que Antich (secretari general del PSIB-PSOE) s'acosti al sector empresarial», declarà Matas. A continuacio afegí que «el PSIB es va equivocar radicalitzant-se, i és positiu que torni a una línia de centreesquerra, una línia més moderada».

En aquest sentit, el president confià que els socialistes de les Illes també centrin les seves opinions, per exemple, respecte de la llengua.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.