cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Passats tres mesos, Pedro J. no ha lliurat el pla per regularitzar l'ús de la piscina

Medi Ambient permet el retard al periodista, que ara vol adjuntar un informe del Ministeri d'Interior

Pedro J. Ramírez no ha lliurat encara el pla per regularitzar l'ús públic i gratuït de la piscina que gestiona a la Costa dels Pins en nom de la concessionària oficial, Giuliana Arioli.

El director general de Costes del Ministeri de Medi Ambient ha reconegut al diputat Joan Puig (ERC) que, tot i que s'ha exhaurit el termini concedit al company sentimental d'Agatha Ruiz de la Prada, se li ha atorgat un temps extra.

Segons el director general de Costes, aquesta mesura de gràcia es justificaria perquè el company de la dissenyadora ha demanat adjuntar al pla un informe del Ministeri d'Interior. oan Puig considera que s'ha reiterat el tracte de privilegi al periodista i anuncia que aquesta setmana que ara entra farà una petició al Congrés perquè la ministra Cristina Narbona comparegui al Parlament.

Així mateix, Puig sospita que el gestor de la piscina pública i gratuïta concedida a Giuliana Arioli intentarà burlar el compliment de la Llei de costes amb apel·lacions a la seva seguretat. Joan Puig s'indigna davant aquesta possibilitat, ja que «la piscina és la porta d'entrada de ca seva», «accessible directament des de la mar» i, per tant, motiu fonamental de qualsevol inseguretat.

D'altra banda, el diputat d'ERC ironitza sobre el fet que la piscina gestionada per la família «amenaçada» hagi estat reiteradament exhibida en diverses revistes. El mes de maig, davant la demanda plantejada pel Lobby per la Independència, el Ministeri de Medi Ambient acordà donar a Pedro J. Ramírez un termini de tres mesos perquè fes efectiu l'ús públic de la instal·lació.

La resolució del director general de Costes va suspendre l'ús públic de la instal·lació perquè el gestor establís «l'accessibilitat a la zona, si l'ús públic ha de ser gratuït o no, el període en què hauria d'estar oberta, a més de l'horari i del nombre màxim de persones que hi podrien romandre».

A finals d'agost la ministra de Medi Ambient recordà que Pedro J. tenia l'obligació de presentar una proposta d'accessibilitat i seguretat que en garantís l'ús públic.

Narbona afegí que «Pedro J. Ramírez ha tingut tres mesos per presentar al Ministeri de Medi Ambient una proposta amb mesures per fer efectiu l'ús públic de la piscina». Així mateix, digué que el Ministeri havia rebutjat a Ramírez una petició d'ús privat, ja que tal ús no és possible en el domini públic maritimoterrestre». A pesar d'aquestes paraules de Narbona, la piscina ha tingut ús privat durant tot l'estiu i, a més, s'ha donat per suspès el dret de pas en el tram ocupat per l'esmentada instal·lació.

El diputat d'ERC, Joan Puig, considera que amb Pedro J. «el món i la legislació es capgiren» per atendre els seus interessos particulars. Segons Puig, un intent de transitar pel domini públic és convertit en «assalt» i els passejants agredits són acusats de la comissió d'un delicte.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.