cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
17°

Retirada l'antena de telefonia mòbil situada devora l'institut

Encara queden dos aparells al casc urbà en situació irregular

L'empresa Telefónica retirà la setmana passada l'antena de telefonia mòbil que tenia ubicada en un solar municipal, entre l'institut de Secundària Albuhaire i el poliesportiu municipal.

Aquesta notícia ha estat molt ben acollida entre els pares i professorat del centre de secundària, que feia anys que reclamaven la retirada de l'aparell per mor dels temors als possibles perjudicis per a la salut que podia causar als alumnes.

L'empresa Telefónica ha estat la primera en fer cas a l'anunci del passat mes de maig de l'Ajuntament de Muro que donava un darrer ultimàtum perquè totes aquelles empreses de telefonia mòbil situades al casc urbà de manera irregular sortissin als afores de la localitat. El batle del municipi, Miquel Ramis (CDM), es mostrà satisfet pel compliment de l'ordre, però de moment encara queda pendent la retirada de dos aparells més.

Des de fa anys els veïns del nucli urbà de Muro reclamen una solució. De fet Diari de Balears ja publicà fa més d'un any algunes sentències que reclamaven la retirada dels aparells ja que no disposaven del permisos necessaris per realitzar aquesta activitat. És el cas, per exemple, de l'antena situada al carrer Màrtirs.

Davant l'inquietud dels veïns, l'Ajuntament decidí posar-se al capdavant per trobar un solar un poc allunyat del centre per poder traslladar totes les antenes als afores. A més, cal recordar també que ja fa més d'un any que els jutjats reclamaren a l'Ajuntament que clausuràs aquestes activitats que no disposaven de la llicència d'activitat necessària.

Les negociacions que emprengueren els polítics municipals no arribaren a bon port per la qual cosa el batle de l'Ajuntament de Muro decidí que fossin les mateixes empreses interessades les responsables de cercar una nova ubicació. El batle no pogué precisar on s'ha instal·lat l'antena de Telefónica, però assenyalà que «la idea és que tots els aparells de les diferents empreses es puguin instal·lar en un mateix solar».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.