algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.13°
13°

Bonet i Riera rebran la medalla d'honor del Consell per unanimitat

La junta de portaveus de la institució votà ahir la llista de guardonats

Finalment, els consellers socialistes del Consell de Mallorca han fet valer el seu parer. Així, la Junta de Portaveus de la institució insular acordà de manera unànime incloure la cantant Maria del Mar Bonet i l'escriptora Carme Riera a la llista de designats per rebre les medalles d'honor del Consell.

Després de la polèmica sorgida per la decisió de la presidència insular (UM) de retallar de 12 a 7 el nombre d'homenatjats, aquests darrers dies s'han succeït nombroses reunions dels portaveus institucionals per a consensuar una llista de guardonats. Tot i les nombroses desavinences, al final no ha calgut prendre opcions alternatives per salvar la situació i els noms de Bonet i Riera figuraran en la llista de designats.

Així, la Junta de Portaveus del Consell de Mallorca mantingué ahir al matí una darrera i fructífera reunió en la qual s'acordà per unanimitat declarar «fills il·lustres» Emili Darder i la Beata Sor Francinaina Cirer, mentre que el nomenament de «fill adoptiu» serà per Àlvaro Campaner.

Quant a les medalles d'honor i gratitud, els guardonats enguany seran Maria del Mar Bonet i Verdaguer, Josep Pinya i Bonnin, Antoni Caimari i Alomar, Carme Riera i Guilera, Josep Buades i Costa, Bartomeu Català i Barceló, Àlvaro Santamaria Arández, Societat d'Història Natural de les Illes Balears, Josep Costa i Ferrer «Picarol» i Enric Alzamora i Gomà. Els premis s'entregaran durant els actes de la Diada de Mallorca, el 12 de setembre.

En una nota, els membres de la Junta de Portaveus del Consell de Mallorca declararen que «davant la qualitat i els mèrits de totes les persones propostes per ser guardonades, ha estat possible arribar a un consens entre tots els grups polítics a l'hora d'atorgar les medalles d'honor de la institució aquest any 2005. D'aquesta manera, s'aconsegueix prestigiar encara més els esmentats guardons, tot i l'elevat nombre de candidats proposats». Així, ahir es tancà una polèmica que començava a estendre una perillosa ombra de dubte al voltant de la concessió de les medalles d'honor i gratitud de la primera institució insular.

Si d'alguna cosa serví la reunió de la Junta de Portaveus va ser per clarificar les posicions dels grups polítics i per tancar amb fermesa una posició sobre el necessari consens institucional.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.