cielo claro
  • Màx: 19.05°
  • Mín: 9.02°
18°

La UIB reivindica els drets històrics per defensar la Filologia Catalana

Ja ha redactat l'informe que la xarxa Joan Lluís Vives remetrà al Ministeri

L'informe que la UIB ha remès a la xarxa d'universitats de parla catalana per defensar davant el Ministeri d'Educació la carrera de Filologia Catalana argumenta que els estudis «tenen una càrrega simbòlica molt important» dins la societat. Així ho va avançar a Diari de Balears el vicerector Joan Antoni Mesquida.

El document recorda que els estudis «no només formen en la llengua oficial i pròpia», sinó que també tenen «molt a veure amb la nostra història i la nostra cultura». De fet, l'informe defensa que per aquest valor que tenen els estudis «hi ha d'haver una preparació específica» per als professionals de la llengua catalana. Altres arguments que fa servir per defensar la carrera com s'ha mantengut fins ara és la tradició que hi ha en universitats d'arreu el món, fonamentalment a Europa i a Amèrica.

El Consell General de la xarxa d'universitats de parla catalana Institut Joan Lluís Vives es reunirà com a molt tard en tres setmanes per aprovar el document i remetre'l al Ministeri d'Educació. L'informe de la UIB respon a un esborrany presentat al Ministeri d'Educació i Ciència que proposa que Filologia Catalana, entre d'altres, es dilueixi en Filologies Modernes, mentre que suggereix que l'espanyola es mantengui com a Filologia Hispànica.

Tanmateix, la UIB va recordar ahir que la reforma de titulacions «en cap cas no comportarà la desaparició a la UIB d'estudis de qualitat, consolidats i de clara incidència social com ara les actuals llicenciatures d'Història de l'Art, Filologia Catalana i Filologia Anglesa».

Igualment, el Consell de Direcció de la UIB va manifestar el seu compromís «en la defensa com a títols oficials de grau de les actuals llicenciatures d'Història de l'Art, Filologia Catalana i Filologia Anglesa, actualment impartides a la nostra universitat».

Per la seva part, la junta de govern de la Facultat de Filosofia i Lletres de la Universitat va emetre un comunicat en què entenia que «els títols que imparteix actualment són fruit d'un procés impulsat per necessitats socials que perviuen en l'actualitat».

Finalment, la Facultat de Filosofia i Lletres dóna «total suport» als manifests que, en defensa de les titulacions vigents, s'han emès des d'àrees de coneixement i departaments vinculats a la Facultat i, en concret, «als manifests en defensa dels graus de Filologia Anglesa, Filologia Catalana i Història de l'Art».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.