algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

El PSM exigeix «suprimir» IB3 del pressupost perquè «no serà plural»

En 190 esmenes als comptes públics proposa ampliar partides socials

J. TORRES. Palma.
El PSM vol que el Govern suprimeixi IB3 dels pressuposts de la Comunitat Autònoma perquè la nova televisió pública «no garanteix la pluralitat». Així ho demana en una de les 190 esmenes parcials que ha presentat al projecte de pressuposts. En concret, proposa que no s'assigni cap dotació econòmica per posar en marxa la televisió autonòmica, i que els 34 milions d'euros prevists es destinin a altres finalitats, com l'ensenyament o la sanitat.

«Ens sap greu», va dir el portaveu del PSM al Parlament, Pere Sampol, però aquesta televisió «neix amb el carnet del PP». I, per tant, «que se la paguin ells». El nacionalista recordà que la seva formació és partidària d'un canal autonòmic que fomenti la cohesió territorial i la normalització lingüística, però sobretot que sigui pública, imparcial i que garanteixi la pluralitat. «Així com neix serà una televisió de partit», advertí el diputat, que des de la «decepció» proposà destinar el pressupost a altres matèries.

El mateix demana el PSM per a la polícia turística, que consideren «ridícula», i per a la meitat de les inversions previstes en carreteres, que ells reservarien per a la millor del tren. Les retallades servirien per incrementar el finançament d'educació, benestar social i sanitat. «Que no tenguin doblers per a les escoles demostra el tarannà social del Govern», afirmà Sampol. «S'han gastat en xarangues els doblers de les escoles», assenyalà referint-se als problemes de pagament d'enguany.

«L'abstenció resulta difícil amb aquests pressuposts», avançà la diputada Joana Lluïsa Mascaró, que apostà per votar-hi en contra i no seguir el camí del PSM a Cort, on es va abstenir. La diputada explicà que s'han presentat esmenes per aturar l'endeutament de la Comunitat i per canviar la llei d'acompanyament amb dos objectius: que no augmenti l'impost d'actes jurídics documentats, que afectarà les hipoteques; i que no es puguin constituir més empreses públiques.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.