algo de nubes
  • Màx: 18.56°
  • Mín: 8.69°
18°

El Govern demana a Madrid més terminis per al Pla d'habitatge

El director general d'Habitatge i Arquitectura, Antonio Llamas, declarà ahir que la Conselleria no pot assumir les transferències del Ministeri d'Habitatge per finançar part dels lloguers de 384 pisos i 360 rehabilitacions d'immobles, ja que els terminis acaben per desembre i es refereixen just a les noves adquisicions. Llamas assenyalà que la Conselleria ja avisà en el seu moment el Ministeri que «eren massa ajudes, perquè requereixen uns tràmits que just en el cas dels lloguers suposen prop d'un mes de temps i que, a més, es començaren a aplicar per agost». Per ara s'han gestionat vuit subvencions per a lloguer, a totes les Balears, i ja se'n tramiten quatre més per a rehabilitacions, comentà.

El responsable del departament de la Conselleria dirigida per Mabel Cabrer criticà l'actitud del Govern central, que anuncià que ampliaria el termini fins al març, encara que no hagi emès cap document. Segons Llamas, els socialistes volen «acusar-nos de no saber afrontar els compromisos del Govern central».

Els lloguers s'han de sol·licitar a l'Institut Balear de l'Habitatge -Ibavi- i suposen una ajuda individual per dos anys de 2.800Eanuals per als interessats, sobretot en el cas dels joves, amb ingressos ponderats inferiors a 15.792 euros. Per accedir-hi, s'ha de presentar la declaració de la renda i un document d'habitabilitat del llogater.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.