nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Un home d'Inca demanda l'Ib-Salut per negligència per tallar-li la cama

Manuel Cordero es colpejà un dit del peu que «no es tractà bé»

Un home de 46 anys ha presentat una demanda a la Sala Contenciosa Administrativa del Tribunal Superior de Justícia de Balears (TSJB) en la qual reclama una indemnització milionària a l'Ib-Salut i a Mútua Balear per negligència mèdica referent a l'atenció que li prestaren metges de l'hospital Son Dureta, els quals, després d'acudir-hi fins a tres vegades en cinc dies amb un fort dolor al peu esquerre, decidiren amputar-li la cama.

Els fets es remunten al 19 de setembre de 2001, quan Manuel Cordero, camioner i veí d'Inca, patí mentre treballava un fort impacte al dit gros del peu esquerre. L'advocat defensor, Antoni Martínez, ha presentat una demanda a l'Ib-Salut, gestor de Son Dureta, reclamant una indemnització de 350.000 euros, a més del dany moral, condicionament de l'habitatge i la pèrdua de capacitat econòmica.

Segons explicà Martínez, la «negligència mèdica, la falta de capacitat de reacció i el desfasament entre serveis» provocaren finalment que aquest home acabàs sofrint un tromboembolisme pulmonar i una incapacitat permanent absoluta. Segons la defensa, l'error mèdic comença en la primera visita que Cordero realitzà a la Mútua Balear moments després de sofrir el cop al dit. El metge de la Mútua, sense tocar-lo, li diagnostica «ungla encarnada i li diu que té un problema amb la sabata», explica Martínez.

A l'horabaixa, decideix acudir a les urgències del PAC d'Inca, on li detecten «senyals de gravetat». Per això, aquesta mateixa nit va a Son Dureta, on un metge resident li demanà consulta externa de Cirurgia Vascular i l'envia a casa seva. L'endemà tornà amb un fort dolor a Son Dureta, però, després de subministrar-li calmants, el tornen a enviar a casa. Després de tornar a anar al PAC d'Inca, el metge l'envia urgentment a Son Dureta, on Cordero passa la nit en una cadira i no aconsegueix l'ingrés.

El 23 de setembre, després de tota una nit esperant, l'ingressen. Deu dies després procedeixen a la primera amputació, la del peu. La segona amputació, per davall el genoll, s'efectua l'11 d'octubre; onze dies després procedeixen a la tercera, per damunt el genoll. Segons destaca el defensor, els problemes sorgiren perquè entre els metges que atengueren Cordero «hi havia fins a tres facultatius que ja han estat condemnats per un altre cas de similars circumstàncies».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.