muy nuboso
  • Màx: 10.16°
  • Mín: 7.47°

La pujada a Sant Salvador esdevé una crida per la pau mundial

L'esplanada de Crist Rei acollí les manifestacions dels assistents

M. PUIGRÒS.Felanitx
Dotzenes de persones es trobaren ahir horabaixa al santuari de Sant Salvador de Felanitx amb l'objectiu de fer una crida unànime per la pau. Arran d'una iniciativa particular d'un grup de persones, l'any passat ja es dugué a terme la pujada a Sant Salvador per la pau. Enguany s'ha tornat a repetir l'acte, en el qual participaren ahir diverses persones anònimes amb la lectura de poemes, manifests o interpretant alguna cançó simbòlica.

Cap a les quatre i mitja del capvespre, tots els qui ho desitjaven s'encaminaren a l'ermita de Sant Salvador. En tot cas, el nombre dels qui hi arribaren amb cotxe va ser molt superior al d'aquells que es veieren amb coratge d'anar a peu.

Un pic a dalt, tots els participants s'assegueren a l'ombra dels pins, envoltant la coneguda esplanada de Crist Rei. Allà l'organització hi havia muntat un altar per la pau. Al seu voltant s'anaven produint les participacions espontànies dels assistents a l'acte.

Després de la benvinguda, es procedí a la lectura d'un manifest en diferents idiomes. Així en català, basc, castellà, àrab, persa, alemany, anglès i francès es va fer saber que la jornada no responia ni a colors ni a sigles de cap classe, tan sols era una crida per la pau en general. Tot seguit, tres minuts de silenci envaïren l'esplanada en memòria de totes les víctimes de «qualsevol tipus d'acte violent».

D'aquesta manera, el grup felanitxer Omnipresents interpretà una cançó, Joan Manresa procedí a la lectura d'un poema palestí i molts d'altres també agafaren la paraula per expressar la seva visió particular de la pau. La pujada per la pau a Sant Salvador finalitzà amb un gran rotlo en el qual tots els participants es donaven la mà amb la intenció simbòlica de reivindicar la pau en tot el món i en qualsevol context.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.