muy nuboso
  • Màx: 18.38°
  • Mín: 11.39°
18°

Joan Mesquida serà alt càrrec del Ministeri de Defensa de José Bono

L'exconseller serà cap de gabinet o director d'Infraestructures

R.G/B.P. Palma.
Finalment els socialistes de Balears tindran representació al Govern de José Luis Rodríguez Zapatero. Segons confirmaren fonts del Ministeri de Defensa, el titular d'aquesta cartera, José Bono, ha oferit a Joan Mesquida un alt càrrec dins el seu organigrama.

Tot i que al PSIB no volgueren confirmar ni desmentir la notícia, el cert és que l'exconseller d'Hisenda amb el Pacte de Progrés viatjà ahir a Madrid per reunir-se amb el ministre. Del resultat de les converses es desprèn que Mesquida podrà elegir entre ser el cap de gabinet del secretari d'Estat de Defensa, Francisco Pardo, o ocupar la direcció general d'Infraestructures.

En aquest segon cas Mesquida gestionaria directament tot el patrimoni que Defensa té a l'arxipèlag Balear. En total són 115 propietats, que sumen 34'6 milions de metres quadrats, entre les quals es troba l'illa de Cabrera; l'estació naval de Portopí; l'estació naval de Sant Carles; el quarter de General Asensio; la base aèria de Cap Pinar i la bateria del Cap Pinar. Totes elles a Mallorca.

A Menorca l'esmentat Ministeri disposa, entre d'altres immobles, l'estació naval de Maó; el quarter de l'esplanada de la fortalessa de La Mola i la base militar de Sant Isidre. Pel que fa a Eivissa cal destacar la comandància militar de Marina. En els propers dies Mesquida haurà de definir les funcions que vol desenvolupar i al Consell de Ministres del proper divendres es podria fer oficial el seu nomenament.

Amb aquesta designació el PSIB obté els fruits desitjats a les negociacions que duien a terme amb l'Executiu espanyol per tenir un paper destacat a la nova estructura política. Fins ahir mateix els socialistes balears intentaven situar un dels seus efectius al departament de Turisme, tutelat pel ministre José Montilla. Les converses s'havien complicat a les darreres hores i, entre les pressions de diferents federacions, Bono cità el seu home a Balears, Joan Mesquida.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.