algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.57°
16°

El rector lloga altaveus per tal que l'Al·leluia s'imposi a la marxa reial

La banda anirà a l'Encontre amb la intenció d'acatar l'ordre del PP

El capellà de la parròquia de Sant Miquel de Felanitx, Llorenç Lladó, ha llogat altaveus per fer sonar l'Al·leluia de Haendel en la processó de l'Encontre del proper diumenge de Pasqua. Per la seva banda, la batlessa de Felanitx, Catalina Soler (PP) reiterarà aquests dies a la banda de música que toquin l'Himne d'Espanya i, de fet, ahir vespre els músics de la formació assajaren la marxa reial per fer-la sonar a l'Encontre.

Així, no hi ha hagut acord entre l'Església i l'equip de govern del PP. Davant la possibilitat que esdevingui l'esperpèntica situació que en l'Encontre sonin al mateix temps la banda amb l'Himne Nacional en directe i l'Al·leluia per megafonia, Catalina Soler ha anunciat que «ordenaré a la banda que no faci sonar els seus instruments, no deixaré que la banda faci el ridícul perquè és la millor del món». «Si m'envesteix amb altaveus, la banda no tocarà per ell -Lladó- en pagarà les conseqüències», apuntà Soler.

Dimarts a vespre, el capellà presentà davant el Consell Parroquial una carta que remeté ahir a la Sala en què hi explicava que tant la parròquia de Sant Miquel com el Bisbat de Mallorca -un cop rebuda la notificació de l'acord de ple en què el PP aprovà que la banda toqui l'Himne d'Espanya- decidiren que per l'Encontre de 2004 s'ha de continuar tocant l'Al·leluia i deixà les portes obertes al «diàleg» de cara a l'any vinent però «ara un canvi seria precipitat». El document fou aprovat pel Consell Parroquial amb 13 vots a favor, 5 en contra, 2 abstencions i 1 nul.

Soler digué que gavia rebut aquesta carta però no la fer canvià d'opinió: «Jo vaig deixar clar al Bisbat que hi ha la possibilitat que s'interpretin les dues peces però no m'han contestat». L'Església i el Bisbat de Mallorca mantenen que en el seu moment (1998) es va decidir canviar l'himne Nacional per un himne pasqual com és l'Al·leluia per «motius i criteris pastorals». Lladó, explicà que l'any 1998 va tenir tot el suport del desaparegut Bisbe, Teodor Úbeda. «El que no pot ser és que la política faci ingerències com aquesta en l'Església, és intolerant», digué Lladó.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.