algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 12°
13°

Els immigrants es mobilitzaran contra la nova Llei d'estrangeria

Les protestes seran dilluns que ve al carrer Ciudad de Querétano


Els immigrants anunciaren mobilitzacions contra la reforma de la llei d'estrangeria. Tenen previst concentrar-se dilluns 22 de desembre davant l'oficina d'estrangeria, a les 11.30 del matí. El sindicat CCOO també dóna suport a l'acte de protesta, segons un comunicat que va fer públic ahir. Creu que la nova llei afavorirà la divisió entre ciutadans de primera i ciutadans de segona, perquè dificulta la regularització i, per tant, l'accés als serveis socials i sanitaris.

L'associació sindical també criticà la mesura del visat de tres mesos. Amb la nova llei, els immigrants accedeixen al seu país a un visat d'estada de tres mesos, temps durant el qual han de trobar feina. En cas de no trobar-ne hauran de tornar al seu país d'origen, i ja no tendran oportunitat de regularitzar la seva situació aquí.

Des de Comissions denuncien la manca de «voluntat política i de mesures concretes» per acabar amb l'explotació laboral d'aquestes persones. El sindicat també reclama «garanties jurídiques i legals» perquè els immigrants puguin denunciar la seva situació laboral sense ser expulsats. A més, demanen que la Inspecció de Treball disposi de més doblers per poder perseguir de manera efectiva aquestes irregularitats.

A partir d'ara, els permisos de residència i de treball inicials només els podran sol·licitar els empresaris. Amb aquest sistema de tramitació de papers, CCOO opina que els immigrants es troben en mans de terceres persones. Situació que els empresaris poden aprofitar per imposar les condicions laborals que més els convengui.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.