algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
16°

Molts joves participaren a les proves voluntàries d'alcoholèmia a Portocristo

Prop de 350 persones «bufaren» a la zona des Carreró i la majoria donà positiu

L'Agrupació de Voluntaris de Protecció Civil d'Artà realitzà el cap de setmana passat proves d'alcoholèmia voluntàries a la zona de marxa des Carreró, a Portocristo. Aquest control ha format part de la campanya que ha posat en marxa el Govern balear i la Direcció General de Trànsit amb l'objectiu de combatre els accidents de circulació a les carreteres de Balears, que durant aquest any s'han cobrat la vida de més de trenta persones menors de 25 anys.

Aquesta campanya de prevenció s'engegà la setmana passada i els controls es realitzen durant els caps de setmana tant a les principals zones de marxa de Palma com a les de diferents municipis de l'Illa.

Entre les 01.00 i les 05.00 hores de la matinada de dissabte a diumenge es van realitzar al voltant de 350 proves d'alcoholèmia en es Carreró. Aquestes proves són de caràcter voluntari i la majoria dels participants, que tenien entre 16 i 25 anys, donaren positiu. En aquest sentit, s'ha de tenir present que no es pot conduir amb una taxa superior a 0'5 g/l d'alcohol en sang o 0'25 mg/l d'alcohol en aire exhalat. Els conductors novells, durant els dos primers anys, no poden superar els 0'3 g/l d'alcohol en sang o 0'15 mg/l d'alcohol en aire exhalat. Joan Riera, responsable de Protecció Civil d'Artà, va remarcar que «eren pocs els que donaven 0'0; gairebé tots havien begut i estaven entre el 0'25 i el 0'60, però estic convençut que qui condueix no beu i això es comença a tenir clar».

Riera explicà que «la setmana passada anàrem a Alcúdia i vengué menys gent de la que hi hagué a Portocristo. Aquí hi ha hagut bastant moviment. Pensàvem que la gent passaria de nosaltres, però no és així i són molts els joves que volen saber si poden conduir o no». Riera explicà el procediment. «Apuntam l'edat, el sexe, el resultat que dóna en bufar i els quilòmetres que ha de fer» de cada una de les persones que se sotmet a la prova. Després es fa una estadística, però no demanam el nom i la gent hi col·labora més».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.