cielo claro
  • Màx: 32°
  • Mín: 23°
31°

Foment alerta que Mallorca ja no pot liderar el turisme de masses

La institució demana al Govern millor gestió i menys proteccionisme

El president del Foment de Turisme, Miquel Vicens, assegurà ahir vespre que «allò més preocupant és que Mallorca no fa avui la impressió de poder liderar la recuperació del turisme de masses al final d'un dels seus habituals cicles històrics». Vicens alertà sobre els problemes conjunturals del sector, pels quals demanà a l'administració que «se centri en la gestió dels serveis i infraestructures i fugi de la temptació d'intervenir en activitats que són pròpies de la iniciativa privada».

El Foment de Turisme de Mallorca celebrà ahir vespre a l'Escola de Turisme de la UIB el seu tradicional sopar anual amb motiu del 98è aniversari de la institució. Miquel Vicens aprofità la presència del president del Govern per demanar més doblers per a promoció i inversions en infraestructures. «Mallorca haurà de guanyar competitivitat a través de l'excel·lència de la qualitat, i això necessitarà més inversions públiques i privades, més formació professional, més promoció i publicitat, més esforç en la creació de marques i millor aprofitament de les noves tecnologies de distribució», digué el president del Foment.

Tot i això, Vicens exigí a les administracions públiques que «fugin de la temptació d'intervenir el sector» i deixin fer a la iniciativa privada. «El futur del nostre turisme i de la nostra prosperitat no vendrà de l'intervencionisme econòmic sinó de la llibertat per competir, innovar i adaptar la nostra oferta de serveis als gusts i preferències dels nostres potencials visitants».

El president del Foment de Turisme de Mallorca demanà al Govern, Parlament i partits polítics de l'oposició que «per ajudar el turisme i l'economia de l'illa hi ha d'haver una fiscalitat justa, una bona planificació del territori i infraestructures, i una bona gestió dels serveis públics». Vicens reclamà de les administracions més esforços en promoció exterior i major presència als mitjans de comunicació dels mercats d'origen.

La resposta del president del Govern, Jaume Matas, no es va fer esperar. En la seva intervenció Matas advocà pels mercats alternatius, la diversificació de l'oferta turística i la ruptura de l'estacionalitat, per la qual cosa «hem de demostrar als milions d'europeus que ens visiten que Balears continua sent la millor opció vacacional». Davant l'actual conjuntura, el cap de l'Executiu autonòmic assegurà que «el més assenyat és centrar els esforços en la captació de mercats alternatius, sense oblidar britànics i alemanys, i obrir les portes a clients d'altres nacionalitats que puguin assumir una despesa mitjana-alta».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.