muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 16°
21°

El Consell de Joventut advoca per la potenciació del moviment associatiu

L'assemblea del CJIB critica la decisió del Govern balear de tancar la cadena Som Ràdio

S.C. Palma.
El Consell de Joventut de les Illes Balears (CJIB) féu ahir la seva assemblea general ordinària, al Parlament, en la qual es presentà l'informe de gestió de desembre del 2002 a novembre del 2003 i es va advocar per potenciar el moviment associatiu.

Andreu Caballero, president del CJIB, explicà que l'informe de gestió havia estat aprovat pels representants de les 25 associacions juvenils que formen el Consell de Joventut de les Illes Balears.

«La primera cosa que hem fet ha estat presentar l'informe de la gestió d'aquest últim any», afirmà Caballero i destacà la celebració del I Congrés de Joventut de les Illes Balears i de «tota una sèrie d'actuacions que hem duit a terme enguany, entre altres la celebració de la trobada del Triangle Jove amb els consells de Joventut de Catalunya i la Comunitat Valenciana».

Algunes de les qüestions que més preocupen els joves, com l'atur i la falta d'ocupació; l'habitatge o l'educació també han estat tractats enguany en les activitats organitzades pel Consell de Joventut.

«Per nosaltres també és important destacar la firma de dos convenis de col·laboració, un amb la Universitat de les Illes Balears (UIB) i un altre amb el Consell d'Estudiants de la UIB per facilitar les relacions de la Universitat amb la societat».

Als joves també els preocupa el fet que les Balears sigui una de les comunitats autònomes amb major incidència de la sida. Per això, l'1 de desembre participaran en els actes organitzats per la plataforma Taula per la Sida a Palma.

D'altra banda, l'assemblea general del CJIB aprovà, per unanimitat, la proposta presentada per Joves de Mallorca per la Llengua a través d'un manifest de suport i contra el tancament de l'emissora Som Ràdio.

Una altra proposta contra «el mur de la vergonya d'Israel» també fou aprovada per unanimitat de tots els participants a l'assemblea.

L'assemblea també donà suport, de forma unànime, a una proposta del Joves d'Esquerra Nacionalista-PSM, pel qual el CJIB instarà el delegat del Govern a les Balears, Miquel Ramis, que «retiri la multa imposada a Joan Amer» per botar amb una pancarta de 'Guerra no' al camp de Son Moix.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.