algo de nubes
  • Màx: 15°
  • Mín: 10°
11°

La despesa corrent i de personal suma el 68% dels comptes 2004

L'oposició critica el «descontrol» en la gestió

LL.PLANAS/J. MELIS.Inca.
L'equip de govern del PP aprovà amb els seus vots ahir en el ple els pressuposts municipals per al proper any, que sumen un total de 17.292.768,28 euros, incrementant-se així un 19% respecte als d'aquest any. La regidora d'Hisenda, Maria Salom, explicà que del total dels pressuposts, el 68% anirà destinat a despeses corrents (33%) i de personal (35%). Justificà aquesta important quantitat per aquests conceptes explicant que «l'espectacular creixement» d'Inca obliga l'Ajuntament a millorar els serveis amb la contractació de més personal municipal, i anuncià la possible creació d'una empresa municipal de serveis.

L'Ajuntament farà un important esforç durant el proper any en reduir el seu deute actual, i Salom explicà que no està prevista la concertació de nous préstecs i que es pretén reduir el total del deute en més d'un milió d'euros. Salom féu especial menció al fet que augmentaran de manera considerable les partides per a la neteja viària, seguretat ciutadana, les escoles taller, el centre cultural de Sant Domingo i ajudes en matèria social. L'oposició (PSOE, PSM, UM i Independents d'Inca) votà en contra de l'aprovació d'aquests pressuposts per al proper any.

Els portaveus d'aquests grups criticaren especialment el «descontrol sobre la despesa corrent» i que, per exemple, durant aquest any s'hagin realitzat modificacions sobre els pressuposts per valor de 9.108.710 euros, tal com assenyalà Xavier Ramis (PSOE). Xisca Vives (PSM) criticà que l'augment de les despeses municipals «es vulgui compensar amb una pujada generalitzada d'imposts que ja s'han aprovat per al proper any», mentre que Xisco Mulet (UM) apuntà que davant l'augment de personal i despesa corrent, les inversions només suposen el 10% del pressupost. Àngel Garcia (Independents) considerà per la seva banda que el deute municipal és exagerat i que condiciona la gestió municipal actualment i en els propers anys.

El ple d'ahir també va tractar l'aprovació inicial de la revisió del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU) del municipi. El text fou aprovat per la majoria popular i comptà amb els vots en contra de l'oposició. El responsable d'Urbanisme, Bartomeu Seguí, explicà de manera general els planejaments més importants del document i va respondre a les crítiques i argumentacions que li plantejaren els portaveus de l'oposició.

Principalment, aquestes crítiques se centraren en la «manca de diàleg» que atribueixen a l'equip de govern a l'hora de redactar aquesta revisió, que no es recull «un model global de creixement per a la ciutat», la falta de zones verdes (s'ha inclòs com a tal el centre comercial), i que no es recullen de forma concreta els equipaments. Seguí digué sobre aquest darrer punt que els diferents convenis urbanístics que s'aniran desenvolupant fixaran aquests equipaments.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.