algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
16°

Gran èxit de participació en el desè concurs de porc negre mallorquí

C. MORENO. Inca.
Un dels màxims atractius del Dijous Bo fou la fira més tradicional, la dels animals, que es va concentrar a la plaça del Bestiar. Enguany, l'Associació de Ramaders de Porc Negre mallorquí selecte ha organitzat el X Concurs Morfològic de porc negre, que ha estat un èxit pel que fa a l'alta participació dels ramaders.

En el concurs d'enguany han participat vuit explotacions amb un total de 50 exemplars entre verretells, porcastres, truges i verros.

El premi per al millor verretell fou per a Miquel Martorell de Son Simó d'Alcúdia, mentre que Toni Llodrà de sa Cova de Manacor es va endur el segon. Pel que fa a la categoria de porcastres, el primer premi fou per a Tomeu Torres de Son Marron i Biel Company des Bosc Vell de Petra s'endugué el segon.

El corral de truges de Magdalena Cifre de Son Creixell de Sineu fou el guanyador del primer premi; mentre que Biel Company obtingué el segon. En la categoria de verros, el primer guardó fou per a l'explotació Magdalena Cifre i el segon va recaure en mans de Xisco Pastor de Manacor. També hi hagué dos premis especials.

Tampoc no faltà la mostra de races autòctones. El president de les Races Autòctones, Martí Ferrer, explicà que, «malgrat la llengua blava, la Conselleria ha trobat adient traslladar els animals a Inca».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.