algo de nubes
  • Màx: 14°
  • Mín:

Munar defensa el pla de carreteres del PP i diu que «hem de ser valents»

Milers d'afiliats d'UM es reuniren a Porreres en un dinar de germanor

M.FUSTER. Porreres.
La presidenta del Consell de Mallorca i del partit Unió Mallorquina, Maria Antònia Munar, va aprofitar un dinar de germanor que es realitzar ahir a Porreres per defensar-se «dels atacs» que ha rebut darrerament a causa del seu suport al pla de carreteres del PP.

«Ens culpen d'un pla de carreteres que no és el nostre, que està consensuat amb el PP, però que hem de recordar que aquest partit té la majoria absoluta a la Comunitat Autònoma i té tot el dret a dur endavant el seu programa electoral». La presidenta va argumentar que «podríem dir no, però... per quant de temps?, podríem renunciar al pacte però, què passaria amb la llei de pressuposts i amb les 19 lleis insulars que es varen aprovar l'anterior legislatura? Ens ho perdonaríeu, perdre tot això?».

Munar va defensar que «és molt fàcil criticar, el difícil és prendre decisions i no ens podem moure pel que ens diu el cor, sinó que hem de decidir amb el cap. Els arbres no ens han de deixar perdre de vista el bosc, hem de ser valents».

La presidenta Munar va animar els seus afiliats a participar en el Congrés d'UM que tindrà lloc el proper dia 13 de desembre. «En aquesta reunió podrem estudiar els pros i els contres, si ens trobam a gust amb l'actual pacte, si ens hem de presentar a les eleccions generals tots sols o coalitzats amb altres partits, si hem de participar a les eleccions europees i amb qui. És necessari prendre decisions entre tots per no equivocar-nos. És imprescindible que tothom vagi al congrés i defensem amb força allò que racionalment creguem el millor. Sigui quin sigui el final, l'any 2007, que la política sigui la d'UM».

D'altra banda, Munar va recordar totes les fites aconseguides pel seu partit, que ha crescut en nombre de diputats, regidors i de vots, però sobretot, destacà la seva gestió al Consell de Mallorca: «Hem avançat amb l'autogovern, hem aconseguit traspassos de competències, hem fet un nou estatut i s'ha desenvolupat la llei del Consell, l'autèntic govern de Mallorca».

La presidenta no va dubtar en cap moment de qualificar el seu partit «de centre, capaç de pactar amb la dreta o amb l'esquerra, que té l'obligació de moderar i centrar les polítiques d'uns i dels altres. És veritat que som un partit molt criticat perquè rebem de la dreta i de l'esquerra, però també som un partit molt desitjat per poder governar».

Munar va recordar que UM «s'ha convertit en la tercera força política de les Balears» i que «no només hem confirmat que som un partit de centre sinó també un partit liberal, l'únic que hi ha a tot l'Estat espanyol i ara avançam cap a Europa».

També va dir que «ara ningú dubta que som un partit nacionalista que estima Mallorca, això no es tradueix només amb una diada de Mallorca o un himne, sinó fent coses pel futur de la nostra illa».

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.