algo de nubes
  • Màx: 16°
  • Mín: 11°
15°

Unes jornades de l'STEI aborden la discriminació laboral de la dona

El Sindicat de Treballadors i Treballadores de l'Ensenyament Intersindical de les Balears (STEI) va presentar ahir unes jornades sobre discriminació de la dona en la legislació laboral que duran a terme dins dels actes convocats amb motiu del 25 aniversari d'aquesta central sindical.

La secretària general de l'STEI, Neus Santaner, va reconèixer la «necessitat de realitzar una anàlisi dins del sector docent de la discriminació de la dona en la normativa laboral».

Àngels Cardona, membre de la comissió executiva d'STEI i secretària de l'àrea de la dona del sindicat, va aportar algunes de les dades que evidencien aquesta discriminació, que va dividir en dues categories «directa o indirecta».

Entre els exemples de discriminació directa, va recordar que, segons un estudi estatal realitzat l'any passat per la secretària general de Serveis Socials, Lucía Figar, per un mateix treball una dona rep un 30 per cent menys de sou que un home o que les dones pateixen una major precarietat laboral, en suposar un 80 per cent dels contractes parcials i una majoria dels que tenen caràcter temporal. Finalment també va ressaltar que un 13 per cent de les treballadores joves són acomiadades quan queden embarassades o que la taxa d'atur més elevada correspon a les dones.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.