algo de nubes
  • Màx: 17.06°
  • Mín: 7.61°
16°

Enderrocada una antiga caseta de tren per la construcció de la ronda

UM demanà que se salvàs i el batle diu que no estava protegida

J.M.S. / T.O. Campos.
L'antiga caseta de tren que hi havia a la sortida de la localitat, en direcció a sa Ràpita pel conegut com a camí dels Presos, s'ha enderrocada pel projecte d'obertura de la ronda de Santanyí, que unirà l'entrada d'aquest poble amb l'avinguda de l'Estació.

Les reivindicacions d'alguns veïns i de l'agrupació local d'UM no han servit de res i, finalment, l'antiga caseta del tren s'ha sacrificat a favor de la nova infraestructura. Aquests edificis, abundants a l'Illa, s'aixecaren a principi del segle passat i eren emprats pel servei ferroviari. Amb el pas dels anys han tingut una sort ben diversa. Segons UM, aquesta caseta s'hauria d'haver conservat com a patrimoni propietat de l'Ajuntament de Campos, encara que «no estigués protegida».

En aquest sentit, el batle de Campos, Andreu Prohens va defensar la decisió d'enderrocar-la: «Si es volia conservar, que l'haguessin catalogada, però no hi estava; aquesta caseta no tenia gens de valor ni cap característica particular. En el seu moment trobàrem que no valia la pena modificar un projecte tan important per al municipi només per conservar un edifici que, a més, es pot tornar a construir ben igual en qualsevol moment».

El projecte d'obertura de la ronda de Santanyí té un pressupost d'uns 900.000 euros, que aportarà la Conselleria d'Obres Públiques del Govern balear. Aquest pla descongestionarà el municipi, ja que sobretot en temporada turística alta rep milers de vehicles de la zona de Santanyí i ses Salines, i que en hores punta provoquen vertaderes coes a l'interior del poble. Les obres de la ronda s'acabaran en uns mesos.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.