algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Juristes desdiuen el Govern i afirmen que l'EMT pot fer el servei de Ponent

Cort vol que es declari nul el concurs en haver-hi «dubtes jurídics»

JOANA NICOLAU.Palma.
Un informe jurídic d'un bufet d'advocats especialitzats en transports afirma que la inhabilitació de l'EMT per realitzar la línia Palma-Palmanova ja ha caducat. En aquest sentit, d'acord amb els juristes del despatx Sánchez-Gamborino de Madrid, l'empresa municipal té tot el dret a concórrer al concurs d'Obres Públiques per adjudicar el servei interurbà entre Palma, Calvià i Andratx.

Segons aquest informe i altres dubtes jurídics existents per les dues bandes, el president de l'EMT, Pedro Àlvarez, demanà ahir que el concurs pel corredor de Ponent es declari nul i no s'adjudiqui a Transabús la concessió. Dilluns, la referida conselleria descartà l'oferta presentada per l'EMT en considerar-se que està condemnada i inhabilitada fins el 2005 per una «infracció reiterada» en haver perllongat l'itinerari de la línia sense autorització. Ara, aquest buffet especialitzat diu que la inhabilitació, aprovada pel consell de Govern de 4 desembre de 1986, hauria vençut el 1991.

Per contra, Obres Públiques comença a comptar el termini d'inhabilitació a partir de la sentència definitiva del Suprem dictada el febrer de l'any 2000, encara que en ella no es fa explícit en cap moment que els cinc anys comencen a comptar a partir d'aquesta. A la sentència definitiva tan sols es dóna la raó a l'anterior dictada pel Tribunal Superior. Val a dir que des del 1986 fins l'any passat, l'EMT ha oferit aquest servei amb pròrrogues atorgades des de la mateixa administració que la inhabilità. Ara encara conserva la línia del Capdellà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.