algo de nubes
  • Màx: 15.01°
  • Mín: 7.12°

El sector del camp incrementarà el salari base per sobre de la inflació per atreure treballadors

El conveni col·lectiu està previst que es firmi dilluns

Empresaris i sindicats de la pagesia han acordat incrementar el salari base per sobre de l'Índex de Preus al Consum (IPC) per tal que els treballadors del camp guanyin poder adquisitiu i que el sector sigui capaç d'atreure mà d'obra jove o d'altres activitats. L'acord es recull dins el segon conveni col·lectiu que estava previst que es firmàs dimarts passat però que, finalment, se sentenciarà, segons sembla, la setmana que ve, abans de cap d'any.

El conveni, que té una durada de dos anys, fins el 2004, segons dades facilitades per la patronal Asaja preveu un augment del 5 per cent del salari base en el 2002 i de l'IPC més l'1 per cent en el 2003 i també en el 2004. Segons Biel Company, secretari general de l'associació d'empresaris agraris Asaja-Balears, «amb el nou conveni volem que el camp sigui més atractiu pels treballadors».

Company emmarca aquesta necessitat dins l'estratègia d'implantar en la pagesia «la figura de l'empresari modern, que converteixi la professió en atractiva per gent que fa feina en altres sectors. Hem d'aconseguir competir amb els sous d'altres activitats, sempre que estigui en les nostres mans». A més, Company creu que «hem de dignificar la professió de pagès».

D'acord amb les dades proporcionades per Asaja, els salaris base quedaran entre 625 euros mensuals i 989 euros, segons l'escalafó. Altres mesures que estan previstes dins el conveni per fer més atractiu el sector, sobretot de cara als immigrants, se centren en aspectes culturals i geogràfics. De fet, Asaja va avançar que perquè els immigrants en cas de mort d'un familiar es puguin desplaçar al seu país s'augmentarà el temps concedit als treballadors en aquestes circumstàncies i se'ls permetrà que puguin fer coincidir els seus dies o hores de lliurança i vacances amb les celebracions de les seves festes religioses, com ara el Ramadà.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.