algo de nubes
  • Màx: 18.99°
  • Mín: 13.31°
13°

El bon temps i la gran assistència de públic enalteixen la Darrera Fira

Prop de 50 expositors integraren la XXIII Mostra celebrada en el recinte firal

Els llucmajorers celebraren ahir la seva tradicional Darrera Fira. Al voltant de 50 expositors van integrar la XXIII Mostra Llucmajorera ubicada al recinte firal del Passeig de Jaume III. Prop de les onze del matí les autoritats, precedides pels Xeremiers de sa Marina, els Geganters i la Banda de Música del municipi van inaugurar la Mostra. L'acte comptà amb l'assistència del batle de Llucmajor, Lluc Tomàs; la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Antònia Munar; el conseller de Presidència, Antoni Garcies i el conseller d'Agricultura i Pesca, Mateu Morro, que juntament amb les altres autoritats feren un recorregut per la Fira.

El bon temps i la gran assistència de públic van caracteritzar aquesta edició de la Fira de Llucmajor que comptà amb un gran nombre d'exposicions, mostres i concursos morfològics de races autòctones de Mallorca. El regidor d'Agricultura, Sebastià Artigues, va assenyalar que en aquesta edició s'ha incrementat la participació de propietaris de corrals (finques). Així, per exemple, a aquesta Fira han participat més de 100 corrals d'ovella blanca mallorquina, ovella vermella mallorquina, Soriana i Lancone. Així mateix, s'ha de tenir en compte els 40 corrals de Porc Negre mallorquí i els 20 corrals de somera mallorquí.

En aquesta darrera Fira va destacar la novetat del I Concurs Morfològic de Mardans Rojos de Llavor Mallorquina. Aquest concurs té com objectiu promocionar aquesta raça pròpia del municipi llucmajorer on es troben al voltant de 500 dels 700 caps que hi ha en tota l'Illa. Rescatar de l'extinció aquesta raça és una de les finalitats d'aquest I Certamen Morfològic. L'ovella vermella mallorquina es caracteritza per la seva llana de color vori i les seves potes de color vermellós.

D'altra banda, molta expectació es va crear al voltant de la II subhasta d'anyells que es va dur a terme darrere del col·legi Rei Jaume III. La subhasta estava organitzada per l'Institut de Biologia Animal de Balears (IBAB) amb la col·laboració de Ramaders d'Ovella Mallorquina Blanca. Igual que l'any passat, l'institut compra els animals i posteriorment els ven en subhasta pública amb un preu a la baixa. Aquest any s'han subhastat 13 mascles d'edats superiors als 8 mesos. El preu de sortida va ser de 60 euros. El preu més elevat que es va pagar fou de 145 euros per un «anyell» pertanyent a la finca manacorina de Tallet. Una vegada finalitzada la subhasta es va dur a terme una «repesca» de set animals que havien sortit a la licitació amb el preu reduït a 45 euros.

Va destacar també l'exhibició eqüestre a càrrec de l'Associació d'Amics de ses Bísties a la qual van assistir les autoritats que s'encarregaren del lliurament dels premis als guanyadors dels concursos d'ovella blanca i d'ovella vermella mallorquina. El públic va poder gaudir d'una gran quantitat d'exposicions pictòriques, de maquinària agrícola i mostres canines com les de «ca rater» o «ca de bestiar». Als carrers de la vila, desenes de parades van exposar els seus productes a un públic que va gaudir intensament de la jornada firal. No debades les entrades a la localitat van quedar col·lapsades en alguns moments per la gran quantitat de vehicles que hi volien accedir.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.