algo de nubes
  • Màx: 26°
  • Mín: 20°
26°

Matas serà reelegit avui president del Partit Popular

Més de mil compromissaris aprovaran la línia del Partit Popular

El secretari general del PP i ministre d'Administracions Públiques, Javier Arenas, clausurarà el Congrés del PP que confirmarà la continuïtat de Jaume Matas al capdavant de l'organització política. Matas rebrà el suport de la ministra de Sanitat, Ana Pastor, i de Rafael Hernando, membre de l'executiva estatal i diputat. La trobada dels conservadors reunirà 1.264 compromissaris, un 58'4% dels quals són homes, segons informa una nota de premsa del PP. En el congrés es debatran quatre ponències. El Reglament d'organització interna, elaborat per Rosa Arregui, Mabel Cabrer, Cati Costa i Rafel Pons, adequarà els estatuts del PP de les Balears als emanats del darrer congrés estatal del partit.

Reptes per a les Illes Balears del segle XXI serà exposada per Joan Cànovas, Aina Castillo i Manuel Jaén Palacios. En aquesta ponència es presentarà el projecte que el PP proposarà als ciutadans de l'Arxipèlag per als pròxims anys. La segona descentralització, a càrrec dels ponents Joan Huguet, Margalida Moner i Catalina Soler, se centrarà en la transferència de competències als ajuntaments. Finalment, Per la plena ocupació, elaborada per Cristòfol Huguet, Pilar Marí, Fernando Rubio i Maria Salom, exposarà les polítiques que posarà en marxa el PP per lluitar contra l'atur.

Poca cosa ha transcendit de l'organització d'aquest congrés, dirigit per Jaume Matas des de Madrid. No se sap gaire, tampoc, de la composició de la nova executiva conservadora, encara que es dóna pràcticament per segur que José María Rodríguez continuarà a la secretaria general. La notícia d'aquesta setmana ha sorgit fora de l'àmbit del PP, ja que ha transcendir que la presidenta d'UM no assistirà al congrés a pesar d'haver-hi estat convidada. Munar al·lega que té compromisos en diversos pobles amb el seu partit.

Munar digué que, encara que alguns volien la foto del compromís de «boda» amb Jaume Matas, això no era possible, ja que UM està, ara com ara, compromesa amb altres partits. Així mateix, Joan Verger, que presidirà el Congrés del Partit Popular, ha hagut de sortir al pas d'acusacions d'haver incorregut en incompatibilitats quan tenia el càrrec de conseller de Foment, durant la legislatura passada. Joan Verger, des que el PP perdé les eleccions, s'ha mantingut en una discreta segona línia d'activitat sense intervencions rellevants en el partit, al Consell de Mallorca o al Parlament de les Illes Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.