cielo claro
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.53°

Sa Nostra ven el Poble Espanyol a un grup participat per Nigorra

Amb Xavier Faus i Ron Miziker, pagarà sis milions d'euros pel complex

La Caixa de Balears Sa Nostra ha arribat a un acord per vendre el Poble Espanyol i el Palau de Congressos de Palma a un consorci format pels grups mallorquí Nigorra, el nord-americà Mikizer i un tercer d'inversors catalans, al capdavant dels quals es troba Xavier Faus. El preu fixat ronda els sis milions d'euros, segons fonts de l'entitat venedora.

Diari de Balears ha pogut saber que els nous propietaris tenen la intenció d'ampliar el Palau de Congressos amb una planta més. Aquesta reforma el convertiria en un marc idoni per a les grans cites. Així mateix, es vol potenciar el poblat artesà, combinant una part lúdica "poder contemplar com es fabrica l'artesania" amb una altra de negoci. Aquesta fòrmula funciona als Estats Units.

Miquel Nigorra és el president del Banc de Crèdit Balear, del Grup Popular. Té importants interessos immobiliaris a Calvià mitjançant l'empresa Imisa. Miziker&Co és una societat nord-americana capitanejada per Ron Miziker. Aquesta companyia té gran experiència en la gestió de parcs de caràcter lúdic i sociocultural. Xavier Faus, empresari del món hoteler i de la restauració, és el conseller delegat d'Hovisa, la societat propiètaria, entre d'altres, de l'hotel Arts de Barcelona.

En l'acord abastat entre les parts, es posa de manifest el «compromís de respectar les activitats i els usos actuals, tot millorant-los» per part dels compradors. A més, el consorci es compromet a «mantenir les condicions que va establir l'entitat financera amb els comerciants, artesans i veïns de la zona», que s'havien queixat reiteradament a l'entitat davant el perill que el Poble Espanyol acabàs convertit en una àrea d'oci nocturn semblant a la de la Llonja. Això no passarà.

En aquest sentit, Sa Nostra no només ha duit a terme una progressiva política de millora de les instal·lacions des que n'és propietari, sinó que fins i tot va limitar l'hora d'accés al complex i també va restringir el nombre de locals dedicats a cafeteries i restauració per tal de satisfer els veïns.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.