cielo claro
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.32°
17°

Les Balears encara encapçalen el rànquing sinistre de la sida a l'Estat

Salut inicia una campanya amb el lema «el preservatiu és la vida»

Els serveis epidemiològics illencs han detectat una «certa relaxació en els hàbits» de salut sexual en els més joves, asseverà ahir la consellera Aina Salom, en presentar la campanya publicitària «Contra la sida el preservatiu és la vida», adreçada a aquest segment de població. Un any més, les Balears continuen al capdavant de l'Estat en casos declarats pel seu nivell de població, tot i una davallada relativa de 47'5 punts respecte de l'any abans. El registre de seropositius, pròxim a la seva creació, serà més clar en determinar conductes.

El gener del 2002 les Illes Balears comptaven amb 1.847 casos de sida acumulats, 90 per milió d'habitants i any. La major part d'aquests casos corresponen encara a drogoaddictes que es «piquen» (un 51 per cent), però Salom confirmà ahir un incremement clar en els infectats per vies de transmissió sexual. En aquest cas, encara s'ha de distingir entre el 21'3 per cent de casos desenvolupats que corresponen a homosexuals i bisexuals i el 18'8 per cent d'heterosexuals, un percentatge que creix any rere any.

És sobre la via sexual de transmissió del VIH que la Conselleria promou ara una campanya publicitària adreçada als joves, consistent en una pel·lícula de 40 segons que serà projectada als cinemes, una falca radiofònica de 20 segons, 65 tanques publicitàries i 180 anuncis lluminosos, a més de cartells i fins a 25.000 postals gratuïtes, cadascuna amb un preservatiu. Salom no volgué anunciar ahir si els centres educatius illencs permetran la venda de preservatius, tot i que admeté considerar l'opció. «És en estudi», confirmà la consellera, tot aclarint que no farà cap anunci «electoralista» per després fer «marxa enrere», en clara referència al projecte del Principat. En tot cas, els preservatius ja arriben als instituts, i de franc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.