nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 10°
10°

Salut augmenta la plantilla d'atenció primària amb 182 professionals

El Govern ha fet la majoria de contractes a Mallorca

La Conselleria de Salut ha augmentat la plantilla destinada a l'atenció primària amb 182 persones. Aquest increment en la dotació de personal s'ha produït en els darrers nou mesos, d'ençà que el departament del Govern balear que encapçala la consellera Aina Salom va rebre les transferències de Sanitat. Precisament va ser la cap de Salut i el director gerent de l'IB-Salut, Juli Fuster, els qui varen anunciar ahir l'increment del nombre de treballadors de l'atenció primària. Per poder augmentar el nombre de professionals, la Conselleria ha hagut de menester destinar prop de 2'4 milions d'euros a Mallorca i 600.000 euros més a la resta de les Illes Balears.

De fet, dels 182 nous llocs de feina creats a l'atenció primària, 112 corresponen a Mallorca. En concret, la Conselleria ha destinat nous metges de família a catortze centres de salut de Palma. A més, ha incorporat vuit noves places de metges d'urgències i ha destinat metges pediatres a Son Pizà. Pel que fa a infermers i infermeres, a Palma ha destinat aquest tipus de professionals a set centres de salut i a cinc unitats de salut i d'atenció a la dona. Igualment, ha augmentat amb cinc el nombre d'infermeres d'urgències.

D'altra banda, a Palma també ha incorporat diversos auxiliars d'infermeria, diverses comares i treballadors socials a diferents unitats sanitàries. Ja fora de l'àmbit estrictament sanitari, la Conselleria ha dotat de nous auxiliars administratius dotze centres de salut de Palma. Pel que fa a la Part Forana, els municipis on s'han incorporat professionals han estat Calvià, Marratxí, Muro, Campos, Felanitx, Sóller, Andratx, Alcúdia, Manacor, Inca, Son Servera, Artà, Capdepera i la comarca del Migjorn, com a Llucmajor. En total, fora de la capital mallorquina s'han incorporat 52 treballadors, quasi la meitat del total de Mallorca. Finalment, a les illes menors ha destinat 70 professionals.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.