algo de nubes
  • Màx: 15.62°
  • Mín: 7.61°
15°

La seguretat del transport escolar depèn d'acord de patrons i Govern

Estudien ajornar el compliment de la normativa fins el curs del 2007

L'aplicació de les noves normes de seguretat als transports escolars, que havia d'entrar en vigor aquest curs, queda pendent dels acords a què puguin arribar el Govern balear i la patronal. El Consolat, partidari fins ara d'aplicar la normativa sense demora, observa ara el comportament de la resta de comunitats autònomes abans de prendre una decisió. El Ministeri de Foment, responsable d'aquesta matèria, publicà a final d'agost una moratòria que ha deturat l'aplicació de les normes aprovades l'any passat fins el curs 2007-08, mentre deixa en mans de les comunitats autònomes la seva aplicació.

El decret ara congelat fa referència a normes bàsiques de seguretat als autobusos escolars contractats, que acostumen a ser "segons han coincidit totes les fonts consultades" els més vells de les flotes privades. De manera concreta, s'exigeix que els alumnes no tenguin accés als mecanismes d'obertura. L'aplicació d'aquest decret féu que la patronal de transports integrada a la Caeb demanàs un increment del 10 per cent en la despesa, que enguany es calcula en 5'349 milions d'euros, amb un increment del 3'5 per cent sobre l'any passat.

Amb desgana, la patronal accepta aquest acord, tot i que avisa que l'any vinent s'haurà de renegociar si s'han d'aplicar les normes de seguretat establertes. Encara que el Govern balear no ha pres cap decisió "no ho farà abans de dia 10, amb motiu d'una reunió al Ministeri de Ciència i Tecnologia, segons fonts autonòmiques" es preveu que no es farà l'«ull gros», com han demanat el Ministeri de Foment i la patronal. Contràriament, fonts de la Conselleria d'Educació admeten que les reformes són de difícil execució a les Pitiüses, on no hi ha cap taller autoritzat per fer les reformes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.