nubes dispersas
  • Màx: 12.3°
  • Mín: 7.77°
12°

El sector de la fusta preveu el tancament d'un 30% d'empreses

Bernat Vicens, president de la Federació de la Fusta i el Moble de Mallorca, calcula que unes mil de les 3.000 empreses del sector, que donen feina a uns 5.000 treballadors, poden tancar abans del final d'enguany com a conseqüència de les restriccions urbanístiques.

Més enllà de la moratòria del Consell de Mallorca, Vicens considera que «la llei de quotes del Govern serà insuficient per mantenir l'activitat. Un 90 per cent de les empreses del sector estan compostes per menys de 5 treballadors, per la qual cosa es pot fer una extrapolació i preveure que més de mil treballadors perdran la feina. No dic que es quedin a l'atur, sinó que hauran de trobar un lloc de treball en altres sectors. Crec que els polítics que han posat en marxa totes aquestes iniciatives no s'han aturat a pensar en les repercussions».

Bernat Vicens va fer aquestes declaracions després de la reunió de la junta directiva de la Confederació Espanyola d'Empresaris de la Fusta, Confemadera, que se celebrà ahir a la seu de la CAEB, a Palma, amb la presència del seu president, Pedro García Moya. El president de la federació mallorquina indicà que «ara hi ha feina, però quan s'acabin les obres en marxa, començaran els problemes. La moratòria i la llei de quotes no suposen un alentiment, sinó una frenada en sec en un mal moment, una època de recessió. Les administracions no han estudiat mínims i màxims i no hi haurà alternatives. La rehabilitació, en la fusta, només podrà cobrir un marge molt petit».

Sobre les crítiques de Greenpeace a les importacions de fustes de boscs africans, García Moya reconegué que «no hi ha cap control a nivell mundial i són les administracions les que han de regular aquesta activitat». L'Associació Espanyola d'Importadors de Fusta s'ha adherit a un codi de bones conductes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.