muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

Mig milió d'escolars de Catalunya podran aprendre «La Balanguera»

En canvi el Govern no l'inclou en el material didàctic comú de Balears

La Balanguera, el poema de Joan Alcover que ha donat fruit a l'himne de Mallorca, podrà ser estudiat abans pels 550.000 alumnes d'Infantil i de Primària de Catalunya, que pel total dels alumnes de les Balears. La Conselleria d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya ha inclòs la cançó entre les seves propostes didàctiques i metodològiques de l'ensenyament musical que farà arribar a més dels 3.000 centres educatius que integren la seva xarxa.

Així ho varen confirmar a Diari Balears fonts oficials de la Generalitat de Catalunya. La proposta inclou cançons populars i tradicionals, entre les quals hi ha, a part de La Balanguera, l'himne de Catalunya, Els Segadors. No obstant això, com a proposta que és, no serà obligatori que els docents ensenyin totes les cançons, sinó que ells mateixos en faran una selecció.

El curiós del tema és que en l'actualitat no és el Govern balear qui acosta La Balanguera als centres docents de les Illes, sinó el Consell Insular de Mallorca (CIM). El CIM, a través de tallers opcionals, i tan sols a Mallorca, és l'única institució política que dóna la possibilitat de conèixer La Balanguera als estudiants. Així les coses, els alumnes de Menorca o de les Pitiüses no tenen les mateixes opcions que els seus col·legues de Mallorca, ni de Catalunya, a partir d'ara, per aprendre la cançó.

Entre les raons argumentades per la consellera d'Ensenyament de la Generalitat, Carme Laura Gil "que fou qui presentà les propostes musicals", aquestes cançons s'han de dur a les escoles perquè «té importància per al país, perquè permet conservar una memòria col·lectiva». En la presentació, segons la Generalitat, el coordinador del volum, l'inspector Josep Roda, digué que «ara els nins i nines coneixen cançons com les del Club Súper 3 o les d'Operación Triunfo, en canvi «les tradicionals cada vegada és més difícil que les aprenguin», conclogué Roda.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.