nubes dispersas
  • Màx: 13°
  • Mín:
11°

Educació convoca 410 places de professorat per reduir l'interinatge

És l'oferta de treball més nombrosa de les dues darreres legislatures

L'objectiu de davallar els índexs d'interinitat en la docència "al voltant d'un 28 per cent en l'actualitat" fins al 7 per cent ha generat una nova oferta pública de treball per a 410 places, la més alta efectuada a les dues darreres legislatures. Així, el trienni 1997-1999, el PP al poder just convocà 690 places, mentre que el Govern de Progrés ja n'ha convocat 1.185. De manera concreta, la Conselleria d'Educació habilita enguany 335 places docents per a docents de Secundària "detallades al gràfic adjunt", mentre que preveu fer un esforç semblant l'any vinent a l'àrea de primària, enguany limitat a 35 ofertes per a pedagogs terapèutes i d'audició i llenguatge.

Igualment es preveu la creació de 25 places per a escoles oficials d'idiomes i 410 de professors de conservatori. El director general de Personal Docent, Arnau Amer, confirmà ahir que fins ara bona part de les ofertes públiques de treball han estat aprofitades pels ensenyants subjectes al pacte d'estabilitat que havia signat l'exconseller Manuel Ferrer la legislatura anterior: un 70 per cent dels aprovats en les oposicions recents respon a aquests «interins històrics».

A més d'aquest compromís que existeix però no existeix "el pacte d'estabilitat era dubtós des d'un punt de vista legal, tot i que l'actual Govern ho ha respectat sense complir la seva lletra", Arnau Amer recordà ahir que existeix un segon compromís per consolidar el professorat de Menorca i d'Eivissa, de manera que «en aquest curs també es cobrirà un percentatge de les places mitjançant convocatòria específica per a aquestes illes, amb el compriomís per part del professorat participant de romandre un mínim de dos anys en el primer destí definitiu».

Un cas especial de l'actual oferta de treball és l'increment de terapèutes i logopedes per a l'educació Primària: als actuals 119 terapèutes en plantilla s'afegiran ara altres vint "hi ha 28 docents especialistes que no estan contractats en règim funcionarial", mentre que els 28 logopedes existents incrementaran el seu nombre en 15; novament en aquest cas ja hi feien feina 9 docents contractats sense oposició.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.