nubes dispersas
  • Màx: 15.38°
  • Mín: 7.63°

Antich visita Son Llàtzer, «l'hospital que era obert però no funcionava»

El Govern duplica els recursos prevists pel Ministeri de Sanitat

C.C. Palma.
Gairebé un any després d'haver visitat les obres de Son Llàtzer sense haver estat convidat, el president de les Balears, Francesc Antich, recorregué ahir els llargs corredors del centre acompanyat per la seva consellera de Salut, Aina Salom, i pel seu exdirector general de Sanitat i actual gerent del centre, Josep Pomar. Amb 170 llits oberts en tres mesos "60 més dels prevists en el projecte inicial, planejat pel PP a l'Insalud" i 9.000 milions de pessetes pressupostats enguany (gairebé el doble del presentat), l'hospital ha de servir per pal·liar les deficiències en el nombre de llits hospitalaris de Mallorca, tot i que la mateixa Conselleria de Salut afirma que la raó de llits per nombre d'habitants ha deixat de ser significant amb la generalització de l'atenció i la cirurgia ambulatòria.

En aquest context, Antich destacà «la feina i l'esforç dels professionals per aconseguir que l'hospital funcioni ja a ple rendiment», extrem que resta ben lluny de la realitat en termes absoluts, ja que els més de 500 llits prevists són lluny de ser oberts i bona part dels serveis encara són inoperants; en termes relatius, l'hospital ha accelerat la seva obertura sobre les previsions. En una breu intervenció per als mitjans de comunicació, Antich defensà el funcionament de la Fundació Son Llàtzer i demanà que es mantingui «l'actual il·lusió del personal implicant tots els treballadors en la gestió de l'hospital».

La consellera Aina Salom, de la seva banda, aportà la veu irònica d'un «hospital que estava inaugurat però no funcionava», en clara referència a l'obertura oficial efectuada per la ministra Celia Villalobos el mes de desembre, quinze dies abans de transferir les competències d'atenció sanitària a les comunitats autònomes. Salom acceptà que Son Llàtzer ha de descongestionar Son Dureta, però negà que l'hospital de referència a les Balears pateixi una saturació especial, més enllà de l'habitual a l'hivern, en què les malalties cròniques de les vies respiratòries suposen una pressió afegida sobre tots els ressorts públics.

Psiquiatria obre portes
La consellera Aina Salom asseverà ahir que la setmana vinent l'àrea de Psiquiatria obrirà els seus 24 llits prevists i que en un futur pròxim ho farà l'àrea d'Hemodiàlisi, una de les que més pressió genera i causa més derivacions al sector privat concertat. Les consultes externes «són a ple rendiment».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.