algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 10°
10°

Els femeters i agranadors d'Emaya convoquen vaga per al 24 de març

El comitè d'empresa continua tancat dins la sala de juntes

24 de març. Aquesta és la data escollida per part del comitè d'empresa de la secció de Medi Ambient de l'Empresa Municipal d'Aigua i Clavegueram de Palma (EMAYA) per iniciar una vaga de recollida de fems i neteja de carrers que ahir va ser convocada. Representants del comitè d'empresa, que continuen tancats dins la sala de juntes de la seu social (carrer Joan Maragall), explicaren que «davant la posició de l'empresa no ens ha quedat més remei que convocar aquesta vaga, que si tot va bé i aconseguim el que volem serà desconvocada».

Els treballadors de la secció de Medi Ambient de l'empresa demanen la seva equiparació salarial amb els seus companys d'aigua, que cobren una mitjana de 54 euros més per empleat, quantitat que l'empresa considera que no és el moment adequat per satisfer, a causa dels problemes financers pels quals passa. El comitè d'empresa es va tancar dimecres passat al matí en suspendre's la reunió prevista per tractar el tema. Ahir migdia els treballadors es varen concentrar davant de l'empresa i protagonitzaren una sonora pitada en contra de la direcció.

La nit anterior el personal dels camioners va protestar amb una sonora botzinada, que ahir es va repetir. El comitè d'empresa continuarà tancat fins al proper dilluns. La regidora Maria Crespo va explicar que no tenia intenció de reunir-se amb els treballadors. Per la seva banda, el grup municipal del PSOE a Cort va explicar a Diari de Balears que el seu grup es solidaritza amb els treballadors de l'empresa i que exigeixen a Crespo que compleixi els compromisos adquirits amb els treballadors i en concret amb l'equiparació salarial.

Expulsats
Els regidors socialistes no tan sols varen manifestar la seva solidaritat amb els treballadors tancats a la seu social de l'empresa, sinó que quan varen voler visitar els membres de la comissió paritària varen ser «obligats a abandonar les oficimnes de l'empresa tot i ser unes instal·lacions municipals i ser regidors i membres del consell d'administració de l'empresa». Els socialistes denunciaren aquesta situació i estan estudiant prendre mesures.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.