algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

Els empleats del tren suspenen la vaga d'avui en arribar a un acord

Els treballadors i Serveis Ferroviaris pacten un calendari de negociació

La direcció de Serveis Ferroviaris de Mallorca i el comitè d'empresa varen arribar ahir a un preacord pel qual els treballadors desconvocaven la paralització del tren prevista per avui a canvi que s'aplicàs un calendari de negociacions amb vista a obtenir millores laborals. Així ho va informar a aquest diari el president del comitè d'empresa, Julio Llaneza. Segons Llaneza, «a la fi hem aconseguit un acord per no haver d'anar demà "per avui" a la vaga. Aquest acord, que ha de ser votat en assemblea, està basat en un calendari de negociacions que fixa uns terminis per parlar de les nostres reivindicacions».

«Així "va explicar Llaneza", tenim que abans de finals d'aquest mes ha de quedar resolt el problema dels torns i dels gràfics (els treballadors demanen que quedin fixats amb més anticipació i regularitat). Igualment, hem quedat a negociar la incorporació de 25 places més fixes que s'han de concretar abans del 15 de març amb la composició d'un tribunal en el qual participem els treballadors per a la promoció interna i externa. Finalment, hem acordat que s'apliqui un pla de formació abans del 15 de maig». Si l'assemblea aprova aquest preacord, llavors adquiriria l'estatus d'acord i les mobilitzacions previstes per a final de mes quedarien desconvocades automàticament.

En concret, el comitè d'empresa encara manté una convocatòria de paralitzacions del tren per al pròxim 31 de gener (dijous de la setmana vinent), que seria de dues hores al matí (entre les 10 i les 12) i dues l'horabaixa (entre les 18 i les 20 hores). Si finalment l'acord és acceptat per l'assemblea, es posaria fi a quasi un mes de mobilitzacions, des que el 27 de desembre se n'efectuàs la primera. Fins ara, entre 1.000 i 2.000 usuaris han estat afectats per les paralitzacions.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.